Злочин не приховати: СБУ знайшла підтвердження того, що Росія обстрілює Україну ракетами з КНДР

Служба безпеки України знайшла підтвердження того, що Росія запускає по нашій державі та вбиває українців ракетами з КНДР. Мова йде про балістичні ракети типу Hwasong-11 (KN-23/24), які виробляються на території Північної Кореї.Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передають Патріоти України.

Як стало відомо, правоохоронці знайшли підтвердження того, що РФ обстрілює Україну ракетами з КНДР. Зокрема, балістикою типу Hwasong-11 (KN-23/24). Окупанти запустили по нашій державі понад 20 північнокорейських засобів ураження.

“Унаслідок ворожих “прильотів” загинули щонайменше 24 мирні жителі, ще понад сто цивільних – отримали тяжкі поранення. Один з перших фактів застосування агресором балістики КНДР зафіксовано 30 грудня 2023 року під час обстрілу Запоріжжя. Наступний удар північнокорейськими ракетами окупанти здійснили на початку січня цього року по багатоквартирному будинку у Києві. Тоді від ворожої атаки загинуло 4 мешканців столиці, ще понад 50 – перебувають у важкому стані”, - розповіли в СБУ.

Балістикою з КНДР окупанти вдарили і по житлових будинках п’ятьох прифронтових селищ Донеччини, що призвело до загибелі 17 мирних жителів. Крім того, загарбники випустили північнокорейські ракети по приватних оселях мешканців Харкова і тим самим вбили трьох цивільних громадян. Ще понад 60 харків’ян отримали тяжкі поранення.

“Наразі всі ці факти документуються слідчими Служби безпеки у межах кримінальних проваджень за двома статтями Кримінального кодексу України: ⁠ст. 111-2 (пособництво державі-агресору); ⁠ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни). Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Серед іншого, встановлюються логістичні маршрути постачання озброєння КНДР на територію росії”, - наголосили в СБУ.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...