Знову повірив Х...йлу? Зеленський обговорив із Путіним перемир'я на Донбасі

Володимир Зеленський також порушив питання звільнення кримського татарина Руслана Сулейманова, утримуваного РФ, у зв’язку з трагічною загибеллю його трирічного сина Муси.

Президенти України і Росії Володимир Зеленський і Володимир Путін 26 липня провели телефонну розмову. Зокрема, було обговорено виконання домовленостей, досягнутих під час "нормандського" саміту 9 грудня 2019 в Парижі. Про це повідомляється на сайті ОП України, інформують Патріоти України.

Як зазначила прес-служба Зеленського, глава України порушив питання безпеки на Донбасі. "Співрозмовники привітали досягнення домовленості щодо повного та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі, яке починається з 00:01 27 липня 2020 року, президент Російської Федерації підтримав цю домовленість", – йдеться у повідомленні.

Лідери двох країн, як йдеться на сайті Офіса президента, погодилися з необхідністю термінової реалізації додаткових заходів із підтримки режиму припинення вогню. Також президенти "обговорили деталі взаємодії в частині розмінування, розведення сил і засобів та відкриття нових КПВВ на лінії дотику, діяльності СММ ОБСЄ, а також забезпечення доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста до утримуваних осіб".

Зеленський порушив питання звільнення кримського татарина Руслана Сулейманова, утримуваного РФ, у зв’язку з трагічною загибеллю його трирічного сина Муси. "Президент України особливо наголосив на необхідності подальших практичних кроків у питанні звільнення утримуваних українських громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, а також у Російській Федерації", – зазначили в ОП.

Крім того, Зеленський і Путін обговорили Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО, який перебуває на розгляді у політичній підгрупі ТКГ, та Закон про децентралізацію, який передбачає зміни в Конституцію України.

"Було акцентовано увагу на необхідності успішної реалізації домовленостей, досягнутих чотирма лідерами в Парижі, у контексті важливості проведення наступного саміту "нормандської четвірки" в Берліні", – підсумувала прес-служба.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...