Зник на відпочинку в Чорногорії: ЗМІ назвали ймовірного агента США у російському уряді

Журналісти стверджують, що Смоленков був шпигуном, а його "зникнення" - операцією ЦРУ по "ексфільтраціі" (виводу) свого агента, якого могли розкрити.

Олег Смоленков зник у Чорногорії. Ілюстрація: соцмережі.

Співробітник управління справами президента Росії, Олег Смоленков, який пропав у 2017 році в Чорногорії, міг бути шпигуном США. Про це з посиланням на джерела в американській розвідці повідомляє CNN, передають Патріоти України.

Як зазначається, восени 2017 році повідомлялося, що співробітник Управління справами президента Росії Олег Смоленков з дружиною і трьома дітьми вирушили у відпустку в Чорногорію і зникли. Кримінальну справу за статтею "Вбивство" було порушено 6 вересня.

Чиновник Смоленков за час своєї кар'єри в держорганах працював секретарем в посольстві США в Вашингтоні, в апараті уряду Росії, а в 2010 році Медведєв присвоїв Смоленкову чин державного радника РФ третього класу.

Журналісти стверджують, що Смоленков був шпигуном, а його "зникнення" - операцією ЦРУ по "ексфільтраціі" (виводу) свого агента, якого могли розкрити. CNN також стверджує, що агент піддався ризику нібито через дії президента США Дональда Трампа, який ділився з росіянами секретними даними розвідки.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...