Знищені російські Су-34 та Су-35 закидали КАБами Авдіївський плацдарм та інші напрямки, - речник Повітряних сил

Речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що знищені сьогодні вранці два ворожі винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35 атакували керованими авіабомбами Авдіївський плацдарм та інші напрямки, передають Патріоти України.

«Противник спершу використовував керовані авіабомби поодиноко на Херсонському напрямку, Бериславський район. Там вони випробовували їх. Зараз вони виходять на ті показники, що можуть і до сотні за добу випускати по позиціях наших військ», — заявив він в ефірі телемарафону.

За словами Ігната, КАБи летять на глибину 20−25 кілометрів, бо ближче літаки не підлітають, а коли підлітають. то їх збивають. «Боротися з керованими авіабомбами можна лише таким чином: знищуючи носії, бо інакше у нас не вистачить засобів, щоб полювати окремо на такі бомби», — зазначив речник Повітряних сил.

Він також назвав збиття російських Су-34 та Су-35 «дуже гарним знаком». «Не вперше відбувається падіння літаків цього типу: і Су-34, і Су-35. Які саме обставини, деталі — зрозуміло, ми не будемо проговорювати. Але це те, що потрібно. Це те, що посилить позиції, зокрема і наших наземних, Сухопутних військ», — зауважив Ігнат.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...