Зрадник намагався сховатися, але не вийшло: Депутата, який допомагав окупантам, затримали в Харкові (фото)

Депутату Циркунівської сільської ради повідомили про підозру за фактами державної зради та публічної наруги над Державним Гербом України. Цю інформацію оприлюднила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України.
"За даними досудового розслідування, 24 лютого, коли російські військові окупували село Циркуни (Харківський район), депутат перейшов на бік країни-агресора. Він передав окупантам інформацію про розташування техніки, списки учасників бойових дій в АТО/ООС та місцезнаходження сонячних батарей, розміщених в амбулаторній лікарні села.
Крім того, депутат розповів про те, де мешкає місцевий лікар з метою подальшого використання його для надання медичної допомоги пораненим представникам збройних сил Російської Федерації. Також, перебуваючи біля будівлі Циркунівської сільської ради, депутат пошкодив Державний Герб України, розміщений на фасаді даху вказаної будівлі", — поінформували в прокуратурі.

Після деокупації села Циркуни чоловік ховався у різних населених пунктах Харківської області. 1 липня його затримали у Харкові та повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 338 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану, публічна наруга над Державним Гербом України). Правоохоронці вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...