"Зробить контрнаступ ЗСУ ефективним": Південна Корея передасть Україні сотні тисяч артснарядів

Південна Корея, попри спротив, поставить до України сотні тисяч артилерійських снарядів, які будуть передані через США. Про це повідомляє Wall Street Journal на неназвані джерела, передають Патріоти України.

За словами офіційних осіб США, цей крок Сеулу зробить контрнаступ України ефективним і дозволить Білому дому відкласти рішення про постачання касетних боєприпасів. Про військову допомогу Києву Вашингтон попросив Південну Корею минулого місяця. Зокрема, йшлося про артилерійські снаряди.

У повідомленні зазначається, що спочатку посадовці Сеула не підтримували це рішення. Прорив стався після того, як президент Південної Кореї Юн Сок Йоль відвідав Вашингтон минулого місяця і зустрівся із президентом Джо Байденом.

У Міноборони Південної Кореї заявили, що вели переговори з Пентагоном про експорт боєприпасів, але відмовились повідомити подробиці.

"Були різні обговорення та прохання, і наш уряд вживе відповідних заходів при всебічному розгляді військової та гуманітарної ситуації в Україні", - сказав Чон на брифінгу. Відомо, що Південна Корея є одним найбільших виробників артилерійських боєприпасів та союзником Америки.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...