ЗСУ матимуть більше новітніх озброєнь: "Укроборонпром" отримав рекордне держзамовлення, - Абромавичус

За словами генерального директора ДК "Укроборонпром" Айвараса Абромавичуса, щорічно державне оборонне замовлення (ДОЗ) зростає і цьогоріч "обіцяє бути рекордним - загалом 30 млрд гривень", що на 37% більше, ніж у 2019 році. Про це йдеться в повідомленні пресслужби "Укроборонпрому", зазначають Патріоти України.

"У 2019 році ДОЗ становив 19 млрд грн та приблизно 3 млрд грн за держгарантіями, тобто всього 22 млрд. Цього року буде 20 млрд плюс 10 млрд відповідно – всього 30 млрд гривень", – повідомив генеральний директор у телевізійному інтерв’ю.

Абромавичус підкреслив, що ритмічність навантаження оборонних підприємств є стратегічно важливою і нещодавній Указ Президента України "Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 та 2021, 2022 роки" якраз стосується зміни системи планування ДОЗ, аби уможливити довгострокові замовлення. Так, "згідно з президентським указом, ДОЗ у наступних 2021 та 2022 роках не має зменшуватися", – підкреслив Абромавичус.

У 2019 році підприємства, що входять до складу державного концерну "Укроборонпром", на 98% виконали зобов’язання з виготовлення та ремонту військової техніки перед державою. Всього станом на кінець грудня 2019 року, українським військовим було передано 4876 одиниць техніки: 3889 нової та модернізованої і 987 відремонтованої, а також 2327 двигунів, вузлів та агрегатів.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...