ЗСУ просуваються на трьох напрямках: У Міноборони розповіли про ситуацію на півдні та сході України

Війська Російської Федерації на східній лінії фронту намагаються наступати на Куп'янському й Лиманському напрямах, а Сили оборони України просуваються в районі Бахмута. На півдні наші воїни продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, передають Патріоти України.

Про ситуацію на фронті розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр. На своєму каналі в Telegram вона у стислій формі виклала оперативну обстановку на полі бою в Україні.

Схід

Українські воїни продовжують стримувати наступ противника на Лимано-Куп'янському напрямку. Там ворог шукає в нашій обороні слабкі місця, веде активний артилерійський вогонь, атакує групами піхоти й використовує загони спеціального призначення. Маляр стверджує, що противник "з усіх сил намагається протиснути нашу оборону, але безуспішно". "Наші захисники на цих напрямках вживають усіх заходів, щоб зупинити ворога", – написала вона.

На Бахмутському напрямку наші війська продовжують успішно вести наступальні дії на південному фланзі. Жорсткі бої йдуть у районах Кліщіївки, Курдюмівки, Андріївки. Представниця МО заявила, що ворог чинить сильний опір, застосовує резерви, але водночас зазнає значних втрат.

Південь

Маляр заявила, що українські сили продовжують операцію на Мелітопольському й Бердянському напрямах, поступово просуваються.

Серйозні бої відбуваються в районі Старомайорського. "Наші захисники мають успіхи, закріплюються на досягнутих рубежах", – повідомила заступниця голови Міноборони. Російські загарбники зі свого боку намагаються повернути втрачені позиції, зокрема на північний схід від села Роботине Запорізької області. "Але безуспішно", – заявила представниця оборонного відомства.

"Розмови точились давно": 2025 рік може стати роком виборів в Україні, - політтехнолог

субота, 28 вересень 2024, 17:49

"2025 рік може стати роком виборів в Україні. Зеленський розглядає таку можливість, "щоб зміцнити свою владу". Про це пише Economis. Воно ж наводить дані американського НДІ, згідно з якими довіра українців до Зеленського знизилася з 80% у травні 2023 р...

"Чому його давно не бачили, а Сирський ховається на Харківщині?": Безугла висунула звинувачення начальнику Генштабу ЗСУ

субота, 28 вересень 2024, 17:04

Народна депутатка Мар'яна Безугла звинуватила у хабарництві начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та направила запит до Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. «Цікаво, чому Сирський продовжує ховатися у Харківській області, зо...