Дати скрепам по зубам: ЗСУ розпочинають масштабні навчання з протиповітряної оборони біля окупованого Криму

На півдні Херсонської області розпочинаються масштабні навчання з протиповітряної оборони. Про це заздалегідь попередила прес-служба обласної державної адміністрації, передають Патріоти України.

"З 1 по 3 червня заплановано проведення комплексу навчань з силами і засобами протиповітряної оборони на Державному випробувальному полігоні Збройних сил України у Скадовському районі Херсонської області", - йдеться у повідомленні.

В ОДА наголосили, що подібні заходи вживаються з урахуванням необхідності у нарощуванні бойових спроможностей ЗСУ й з метою протидії існуючим викликам і загрозам національній безпеці.

Мешканців Херсонщини закликали зберігати спокій та не піддаватися паніці. Раніше у Херсонській області підрозділи південного угрупування військ, що підпорядковане Командуванню об’єднаних сил ЗСУ, спільно з координаційною групою Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України провели військові навчання. Зокрема, були проведені тренування з виявлення диверсійно-розвідувальних груп умовного противника та недопущення вчинення ним терористично-диверсійних атак на об’єкти критичної інфраструктури.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...