ЗСУ вибили окупантів із села на Херсонщині, - Генштаб

Унаслідок дій ЗСУ окупанти РФ залишили населений пункт Іванівка на Херсонщині.На Луганщині росіяни закріплюються в районі Верхньокам’янки, що поблизу Лисичанська. Про це йдеться у зведення Генштабу станом на 18:00 суботи, 2 липня, передають Патріоти України.

  • На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі проводять тренування з наведення понтонних переправ. Ознак формування наступальних угруповань противника Генштаб не зафіксував.
  • На Сіверському напрямку окупанти обстріляли позиції українських військових в районах населених пунктів Студенок, Товстодубове, Нова Слобода та Білопілля.
  • На Харківському напрямку РФ обороняє зайняті раніше позиції, окупанти обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони низки населених пунктів. Вели штурмові дії в районі Дементіївки, але не мали успіху і відійшли.
  • Армія РФ продовжує вести оборону на Слов’янському напрямку, обстрілюючи райони населених пунктів. ЗСУ вкотре успішно відбили штурм біля Богородичнего. На Краматорському — обстріли окупантів зафіксували біля Білогорівки.
  • На Донецькому напрямку російські військові відкривали вогонь по цивільній інфраструктурі неподалік Івано-Дар'ївки та Золотарівки.
  • На Бахмутському напрямку окупанти обстрілювали позиції ЗСУ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Кодеми і Берестового. Біля останнього здійснили розвідку боєм. Після відсічі українських бійців росіяни відійшли.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник з артилерії різних калібрів обстріляв райони Авдіївки, Опитного, Нетайлового, Павлівки, Оріхова, Малинівки, Новосілки та Новоандріївки. Завдавав авіаударів неподалік Павлівки. Українські захисники зупинили та відкинули окупантів біля Новомихайлівки.
  • На Південнобузькому напрямку окупанти продовжують систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури зі ствольної та реактивної артилерії. Ведуть повітряну розвідку за допомогою БПЛА. Внаслідок дій українських воїнів противник залишив населений пункт Іванівка.

30 червня українські військові звільнили село Потьомкине у Херсонській області. В ОК Південь заявляли, що ЗСУ потроху відтісняють російських окупантів. Війська РФ змушені облаштовувати запасні рубежі.

Був у цивільному та без зброї: У Польщі затримали дезертира з російської армії

середа, 8 травень 2024, 12:43

У Польщі на кордоні з Білоруссю затримали дезертира з російської армії. Про це повідомляє RMF FM, передають Патріоти України. Затриманому російському солдату 41 рік. Він був у цивільному і без зброї. Усе вказує на те, що він намагався нелегально проник...

"Застосували майже всі типи озброєння": Речник Повітряних сил розкрив деталі масованої атаки РФ та спрогнозував, чи здатний ворог її повторити

середа, 8 травень 2024, 12:29

Сьогодні ворог здійснив чергову комбінованої атаку по Україні після нетривалого затишшя. Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону прокоментував ворожий удар та розповів, чи здатні росіяни його повторити, передають Патріоти України. "Це...