ЗСУ звільнили ще один населений пункт на Харківщині, - Генштаб

Збройні сили України звільнили від окупантів ще один населений пункт у Харківській області. Це село Питомник Дергачівського району. Про це йдеться в зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 18:00 11 травня, передають Патріоти України.

Зазначається, що ворог дезорганізований та деморалізований. На Харківському напрямку окупанти не чинять наступальних дій. Водночас російські підрозділи перейшли до оборони, щоб уповільнити темп наступу захисників України. "У ході успішних дій підрозділів Збройних Сил України звільнено населений пункт Питомник Харківської області", – повідомили в Генштабі.

На захоплених територіях Харківщини окупанти глушать мобільний зв'язок. Низка населених пунктів залишається без води та світла. Виїжджати на підконтрольну Україні територію ворог забороняє.

При цьому зазначається, що ворог не припиняє наступати на сході України, особливо на Слобожанському та Донецькому напрямках. Противник намагається взяти під контроль Рубіжне та наступати в напрямку селища Лиман. Загарбники також намагаються утримати позиції на правому березі річки Сіверський Донець та готуються наступати в напрямках Курахово та Новопавлівки.

Крім того, зберігається загроза ракетних та авіаударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку окупанти посилюють охорону кордону в Брянській та Курській областях. Щоб завадити перегрупуванню українських військ і перекиданню їх на інші напрямки, ворог проводить демонстраційні дії. У прикордонних з Україною областях нарощує систему ППО.

Окупанти продовжують обстрілювати позиції ЗСУ, а також збільшили інтенсивність повітряної розвідки із застосуванням безпілотників.

"Противник провів штурмові дії за напрямками на Оріхове та Тошківку, успіху не мав", – розповіли в Генштабі.

У Маріуполі ворог продовжив завдавати артилерійських та авіаційних ударів по "Азовсталі".

На Криворізькому та Миколаївському напрямках війська РФ обстріляли підрозділи ЗСУ із ствольної артилерії та мінометів.

У Чорному та Азовському морі кораблі супротивника виконують завдання щодо ізоляції районів бойових дій та ведення розвідки. Окупанти завдають ракетних ударів по важливих об'єктах інфраструктури України, надають підтримку сухопутним військам на приморському напрямку та блокують цивільне судноплавство.

При цьому окупаційні війська продовжують зазнавати втрат; вони дезорганізовані та деморалізовані.

"За наявною інформацією, військовослужбовцям окремих підрозділів збройних сил РФ, які виконують завдання на території України, повідомили про неможливість проведення ротації до кінця терміну проведення так званої "спеціальної операції". Віримо в Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!", – йдеться в зведенні Генштабу.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...