Зубчатка на генеральських погонах канула в лету: ЗСУ отримали нові емблеми та знаки

У військовій формі української армії відбулися зміни. Зубчатка, як емблема, що позначала приналежність до вищого офіцерського складу, зникла з генеральських погонів і тепер знаходиться на комірі. Наряду з вищим офіцерським складом нові емблеми отримали ще ряд військ та служб, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

Так, по іншому виглядає емблема військ зв’язку, спеціалістів автоматизованих систем управління, захисту інформації та кібербезпеки зазнала змін. Центральний медальйон з зображенням літери «і» було замінено на стилізоване зображення електричної іскри.

У десантно-штурмових військ емблема з'явилася на комірі, на якій зображений окрилений парашут з полум’яним мечем. Також змінили емблеми медичної служби та ветеринарної медицини: «зірку життя» замінили жезлом Ескулапа, який обвиває змія.

Було прийнято рішення про відхід від радянської традиції виконувати єдиний знак для медиків та ветеринарів в золоті та сріблі відповідно, й замінено срібну «зірку життя» на зображення змії, що звивається, яка була введена для ветеринарних старшин 1918 року наряду з емблемою військових медиків.

В якості нової емблеми частин радіо-електронної боротьби запропоновано контурний щит, на який скосом накладено стилізовану блискавку.

Крім того, ввели нові емблеми для спеціальностей, які не отримали власних емблем в «Правилах носіння військової форми одягу» у 2017 році. Наприклад, для армійської авіації у вигляді окриленого вістря списа, для морської піхоти – у вигляді меча Сагайдачного і схрещених мушкетів, накладених на стилізований якір.

Для Державної спеціальної служби транспорту України обрано «колесо Меркурія», накладене на понтонний якір, що має вказувати на можливість встановлення залізничних переправ через водні перешкоди.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...