"Зупинили цивільного, щоб накашляти на нього": Пропагандисти "ЛДНР" видали дикі фейки про ЗСУ

Як запевняють колаборанти, одні військовослужбовці ЗСУ стали масово симулювати симптоми COVID-19, щоб не виконувати завдання в зоні ООС, а інші нібито повернулися до улюбленого заняття: віджимання майна.

Найманці "ЛДНР", які воюють на Донбасі проти України, розповсюджують нові фейки пов'язані з ЗСУ та коронавірусом, яким нібито хворіють всі, передають Патріоти України.

У "ДНР" не відрізняються оригінальністю в вигадуванні фейків. Так в березні були "новини" про смерть кількох бійців ЗСУ "від невідомої хвороби". Потім з'явилися повідомлення про сотні заражених "карателів" і дезертирів. Єдине, на що вистачило фантазії придворних пропагандистів "ДНР", це на фейк про затримання на передовій журналістів трьох провідних українських телеканалів, нібито за те, що ЗМІ дізналися справжнє число заражених в ЗСУ і збиралися поділитися цією інформацією зі своїми глядачами.

А ось в "ЛНР" все по-іншому, тут сепаратистські ЗМІ відриваються по повній, керуючись принципом - чим більше трешу, тим краще. Отже, за версією пропагандистських ЗМІ, в частині ЗСУ, де були зафіксовані випадки зараження коронавірусом, приїхали співробітники СБУ і забрали у всіх військових мобільні телефони, щоб приховати інформацію про спалах захворювання.

Але "карателі", залишившись без мобільного зв'язку, не розгубилися. Як запевняють колаборанти, одні військовослужбовці ЗСУ стали масово симулювати симптоми COVID-19, щоб не виконувати завдання в зоні ООС, а інші, під приводом карантинних заходів, повернулися до улюбленого заняття: віджимання майна.

"Бойовики 25-ї бригади затримали мирного жителя і забрали транспортний засіб, погрожуючи зброєю, під приводом дії карантинних заходів", - зазначають сепаратистські ЗМІ.

Але не всі "карателі" кошмарять мирне населення заради наживи. Деякі з них роблять це просто заради мистецтва. Наприклад, як стверджують бойовики, 19 квітня на блокпосту "Лисичанськ-Гірське" гвардійці зупинили авто якогось Богдана Миколайовича. "Військовослужбовці не використали захисні маски і рукавички, а один з нацгвардійців мав нездоровий вигляд і голосно кашляв", - зазначають пропагандисти.

Гвардійці зажадали від Богдана Миколайовича вийти з авто, щоб голосно покашляти на нього, але переляканий водій, задраїв все люки, перетворивши свою машину в ізоляційний форпост, і відмовився виходити. Тоді гвардійці розбили вікно, виволокли Богдана Миколайовича у вороже середовище і гарненько побили для підвищення імунітету. А коли водій звернувся в поліцію, щоб зафіксувати побої і псування майна, копи з нього просто посміялися. "Його заяву не прийняли і вигнали зі словами, що військовослужбовці Нацгвардії мали повне право застрелити його на місці за непокору", - повідомляють окупанти.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...