Зустріч Зеленського з Путіним: Стали відомі цікаві подробиці "нормандського формату"

Президент України Володимир Зеленський готовий взяти участь у зустрічі лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) у вересні. Про це заявив український міністр закордонних справ Вадим Пристайко на спільній прес-конференції з главою МЗС Молдови Ніку Попеску 9 вересня, передають Патріоти України.

"Ми плануємо найближчим часом провести зустріч у "нормандському форматі". Щонайменше, президент Зеленський готовий це зробити навіть не до грудня, а вже цього місяця", — сказав він.

Також Пристайко підтвердив, що Зеленський відвідає США 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН. "Ви знаєте, що 23 вересня ми їдемо в США", - сказав він, зазначивши, що найближчим часом буде озвучена дата візиту до Вашингтона, де пройде зустріч Зеленського з президентом США Дональдом Трампом.

У свою чергу, офіційний представник кабінету міністрів Німеччини Штеффен Зайберт заявив, що підготовка до саміту "нормандського формату" триває. За його словами, він поки не може назвати точної дати саміту. "Підготовка триває, уряд активно в ній бере участь", - сказав він.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...