Звільнити Херсонщину допоможуть два фактори: Експерт розповів, коли окупанти почнуть тікати

Успішне використання американських систем HIMARS і M270, а також партизанський рух на Херсонщині будуть сприяти деокупації регіону, передають Патріоти України.

Як розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко на телеканалі "Еспресо", американські системи РСЗВ та діяльність українців у підпіллі на півдні призведуть до того, що російські війська будуть змушені вчинити черговий "жест доброї волі" - відійти на лівий берег Херсонщини і там укріплювати позиції.

"Збройними силами України активно використовуються системи M142 HIMARS і M270 MLRS. Вже стало очевидним, що системи ППО, які є на озброєнні в Росії, нічого не можуть вдіяти", - зазначив Мусієнко.

За його словами, життя окупантам також псують українці, які тимчасово перебувають в окупації. Вони активно займаються перешкоджанням їх діяльності.

"Українці проводять акції з підривів колаборантів, з перешкоджання їх діяльності, проводять агітацію за Україну. Все це формує надзвичайно потужний вогнево-психологічний удар. Адже зараз досить сильно ці фактори тиснуть на угруповання російських військ на Херсонщині. Кількість дезертирів серед росіян як на півдні, так і сході України зростатиме. Відповідно буде падати моральний дух. На додачу, не зможе вчасно підійти допомога і озброєння", - підсумував експерт.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...