Звинувачення дуже гучні: Венедіктова підписала підозру меру Одеси Труханову, з'явилися подробиці

У середу, 6 жовтня, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) вручили підозру Одеському міському голові Геннадію Труханову в укладанні незаконних договорів про оренду муніципального майна. Разом з мером у справі фігурують і інші чиновники місцевої ради, а також великий одеський бізнесмен. Про це повідомила глава Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова у себе в Facebook, зазначають Патріоти України.

Протизаконна діяльність керівника міста призвела до збитків для одеського бюджету, за експертними оцінками, на суму в 533 млн грн. "На наше переконання, всі ці люди (абсолютно не виключено, що кількість підозрюваних може збільшитися) були причетні до цілого ряду злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі. Реальне заволодіння землями фігуранти справи називали чомусь орендою, забувши про те, що підробка документів і використання службових повноважень з метою реалізації злочинного плану – кримінально карані діяння", – написала генпрокурорка.

За інформацією одеських ЗМІ, в рамках цього виробництва підозри НАБУ і САП будуть вручені найближчому оточенню Труханова: віцемеру Олегу Бриндаку, директору юрдепартаменту мерії Інні Поповській, експрокурору області Олегу Жученку. Венедіктова зазначила, що це чи не перший випадок, коли українським правоохоронцям вдалося системно зафіксувати цілу злочинну схему, в якій брали участь особи з різних структур і роду діяльності.

"Ми проаналізували колосальний масив даних, отриманих у ході слідчих дій: телефонні переговори, дані з комп'ютерів, інформацію, законно отриману з електронних поштових скриньок, і багато іншого. Вірю, що прокурори будуть у змозі представити свою позицію в суді професійно і компетентно", – резюмувала вона.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...