14 червоних та 75 помаранчевих: Уряд оновив поділ України на зони коронавірусу

Новий розподіл на рівні почне діяти з понеділка 24 серпня.

На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 20 серпня затвердили рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у коментарі ЗМІ, передають Патріоти України.

"14 регіонів перевищили рівень захворюваності нових випадків на 100 тисяч населення за останні два тижні. Тому ми маємо 14 червоних зон, 75 - помаранчевих, 106 - жовтих", - повідомив Ляшко.

До червоної зони буде віднесено: місто Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області; місто Самбір Львівської області; місто Біляївка Одеської області; міста Дубно та Острог, Костопільський, Радивилівський та Рівненський район Рівненської області; місто Чернівці, Заставнівський та Кіцманський район Чернівецької області.

Новий розподіл на рівні почне діяти з понеділка 24 серпня. В МОЗ зазначають, що такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...