​16 рік поспіль: В Україні визначили найбільший херсонський кавун сезону-2019

За словами фермерів, сезон не поганий. Однак не рекордний. Ціна на баштанові на полі досягли свого мінімуму, чекаємо на корекцію цін в на розкладках та магазинах.

У місті Гола Пристань на Херсонщині традиційно відбувся фестиваль "Український кавун - солодке диво", де визначили «баштанних рекордсменів» цього року, зазначають Патріоти України.

Свято вже 16 років поспіль є своєрідним підсумком баштанного сезону. Фермери і вчені аналізують, які сорти дали найкращі врожаї. А гості фестивалю – роблять із кавунами все, що можна: катають, дегустують, ріжуть і навіть п’ють.
Цього року найбільший гарбуз важить понад 34 кілограми, диня – майже 6 із половиною, кавун – 31 кілограм 800 грамів. Висока вага рекордсменів означає, що сезон цього року непоганий. Але – не ідеальний. Бо були часи, коли найбільший кавун важив 43 кілограми.

Власник цьогорічного кавуна-рекордсмена, фермер Василь Теличко розповідає, як працював над ним: "Треба вчасно посадити, дивитися на погодні умови, поливати, доглядати. Ми добрива не кидаємо. Там трішки азоту додали, щоб він лише стартонув, – і все".

Насіння кавуна для фермерського господарства, яке стало переможцем конкурсу, привезли з Сакраменто (США). На Херсонщині їх довелося адаптувати до нових умов життя, але результат порадував: кавуни вийшли гігантські і солодкі на смак.

Тиждень тому закупівельна ціна на кавуни дуже впала, кажуть фермери. Кавуни з поля коштують 60 копійок за кілограм. А це означає, що пік сезону вже настав, і ціна на ринках має знизитись.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...