У кулінарії є моменти, пояснення яким навряд чи хтось може дати, але в які всі чомусь вірять, передають Патріоти України.
Якщо додати сіль, вода закипить швидше. Ні, ні і ще раз ні. Це один з найпоширеніших міфів, що не має нічого спільного з реальністю. Солона вода дійсно закипає швидше свіжої, але випереджає її лише на один градус Цельсія. Це підтверджено наукою, але на ділі цю різницю ви навряд чи відчуєте – якщо тільки рідина не буде складатися з солі на 20 і більше відсотків.
Відварені макарони обов'язково потрібно промивати холодною водою. І так, і ні. Обробка пасти холодною водою необхідна лише в тому випадку, якщо вам треба різко зупинити процес приготування і домогтися стану аль-денте, при якому тісто залишається трохи недовареним. А взагалі промивати макарони не треба: крохмаль, що міститься в них, допомагає "зв'язати" всі інгредієнти і надає соусу тягучу консистенцію.
Куряча шкіра – жирна і дуже шкідлива. Жирна – так, шкідлива – немає. Незважаючи на те, що в курячій шкірі дійсно міститься багато жиру, він не завдає шкоди організму. Вся справа в тому, що це ненасичені жири, які, поміж іншим, також входять до складу оливкової олії та мигдалю. Крім того, дослідження Гарвардської школи громадської охорони здоров'я довели той факт, що жир у курячій шкірі допомагає знизити рівень холестерину в крові і нормалізувати артеріальний тиск.
Молоко робить омлет пишнішим. На жаль, ні. Молоко швидко випаровується, а білок, що міститься в ньому, згортається в піноподібну масу. Яйця ж самі по собі готуються набагато довше, і молоко ніяк не може вплинути на цей процес. Секрет пишного омлету – в приготуванні яєць на дуже низькій температурі. Білок підніметься і набуде потрібної текстури без сторонніх інгредієнтів. Треба лише запастися терпінням, тримати кришку закритою і зняти пательню з вогню трохи раніше, ніж треба – страва саме "дійде" до потрібної кондиції.
Під час приготування весь алкоголь випаровується. Не зовсім так. Міністерство сільського господарства США нещодавно опублікувало результати дослідження, які підтвердили той факт, що в стравах з алкоголем зберігається понад 40% спирту. Учасник експерименту протягом 2,5 годин тушкував м'ясо у винному соусі, і виявилося, що близько 95% спирту не випарувалося, а уввібралося в продукт. В іншій страві – соусі на основі французького лікеру Гран Марні – зберіглося близько 85% від початкового кількості алкоголю.
Після теплової обробки овочі стають менш корисними. От і ні. Дослідження показують, що жиророзчинні вітаміни А, D, Е і К чудово переносять теплову обробку, а каротеноіди при варінні в киплячій воді навіть збільшуються у кількості. А ось вітаміни В і С розчиняються у воді, тобто переміщаються в рідину, в якій їх варять. А це означає, що овочевий бульйон і суп не менш корисні, ніж свіжі овочі.
Рожевий сік, що сочиться з стейка – це кров. Ні. Багато хто відмовляється їсти стейки середньої прожарки, бо не хоче їсти кров або боїться отримати отруєння. А рожева рідина, яка витікає з м'яса, тим часом – ніщо інше, як міоглобін, пігментований білок м'язової тканини. Його основна функція така ж сама, як і у гемоглобіну – створення кисневого резерву. У стейках прожарки well done міоглобіну ви не побачите – при тривалій тепловій обробці він темнішає.
Мікрохвилі "вбивають" всі корисні мікроелементи. Ні. Принцип дії мікрохвиль полягає у випаровуванні молекул рідини, що знаходяться всередині продукту. Тому якщо навіть при більш тривалому тепловому впливі велика частина вітамінів і мінералів зберігається в незмінному вигляді, то короткочасне перебування в мікрохвильовій печі зруйнувати їх точно не зможе.
Правоохоронці викрили викладача одного з приватних університетів Полтави, який сприяв в уникненні військової служби через фіктивне зарахування до вишу та підробки медичних документів. Нині йому вручили підозру. Про це повідомили в пресслужбі Національн...
На Закарпатті до довічного ув’язнення засудили депутата Сергія Батрина, який підірвав гранати під час засідання сесії сільради. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передають Патріоти України. «За публічного обвинувачення прокурорів Закарпатс...