А як же травневе видворення за списком РНБО? У Маріуполі "злодій у законі" з Кавказу керував бандою, яка змушувала викрадених людей продавати наркотики

У Маріуполі СБУ під час багатоетапної спецоперації нейтралізували міжнародне кримінальне угруповання, яке викрадало людей і змушувало їх збувати наркотики. У разі незгоди учасники банди застосовували до потерпілих насильство та погрожували вбивством, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресцентр СБУ.

За даними СБУ, керував угрупованням "злодій в законі" - уродженець однієї з країн Південного Кавказу, який причетний до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. За його наказами учасники банди намагались налагодити збут важких наркотиків на території регіону. Для маскування протиправної діяльності "товар" замовникам передавали через місцевих жителів, яких насильно втягували у наркобізнес.

"Крім того, кримінальники тероризували і залякували мешканців регіону через здійснення розбійних нападів на громадян та "вибивання" з них грошей", - зазначають в СБУ.

За даними слідства, зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації і потім змушували потерпілих повертати неіснуючі борги, водночас застосовували зброю і завдавали їм тяжкі тілесні ушкодження. Правоохоронці зафіксували факти вимагання грошей на суму майже 20 тис. дол. Затримали двох організаторів банди під час передачі частини грошей від потерпілого.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за трьома статтями:

  • ч. 2 ст. 189 (вимагання),
  • ч. 2 ст. 187 (розбій),
  • ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...