"А как же "конституция" "ДНР"?! Окупанти висунули вимогу, яка обурила жителів Донбасу

Формально у "республіках" українська та російська є рівноправними, але на практиці усі документи змушують перекладати та завіряти.

Підлітки мусять отримувати паспорти "ДНР". Ілюстрація: соцмережі.

Окупаційна влада ОРДО заявила про те, що всі діти, які досягли 14 років, зобов'язані отримати «паспорт ДНР». При цьому для його оформлення прийматимуть документи виключно російською мовою, передають Патріоти України.

«Звертаємо увагу, що до оформлення приймаються документи тільки російською мовою (нотаріально завірений переклад свідоцтва про народження особи, яка досягла 14 років, або довідка з РАГСу про народження, видана МЮ "ДНР")», - йдеться у розпорядженні. Такі, мовляв, вимоги «глави республіки» (указ № 77 від 22.03.2019 р про «Порядок оформлення паспорта громадянина «ДНР»).

Більшість дітей, яким доведеться отримати такий «паспорт», мають українські документи - державною мовою. І батьки, які в силу різних причин не мають можливості виїхати на мирну територію, де б дитина отримала паспорт громадянина України, обурені черговими обманом і поборами:

«А где брать свидетельства о рождении на русском, если ребенок родился в Украине? Это новый вид поборов — перевод и нотариальное заверение?»

«А в самом указе ничего об это нет! Я проверила. Это самоуправство!»

«А как же „конституция ДНР“? Там и украинский, и русский языки у нас равноправны!»

У WhatsApp поширюється нова шахрайська схема: Українцям розповіли, як вберегтися

четвер, 28 березень 2024, 10:48

У месенджері WhatsApp поширюється нова шахрайська схема, мета якої - отримати доступ до акаунтів користувачів. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації, передають Патріоти України. Зазначається, що користувачі отримують повідомлення з посиланням ...

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...