А ви це знали? Чи можна їсти яйця щодня - відповідь експертки

Яйця - корисний та дуже смачний продукт, який може бути основою для приготування омлетів, яєчні, а також з них виходять смачні закуски та салати. Але варто пам'ятати, що незважаючи на користь яєць, вони можуть викликати алергію, тому потрібно знати, яка кількість для вживання є безпечною, передають Патріоти України.

Нутриціологиня Анастасія розповіла в Instagram, чи можна їсти яйця щодня і скільки яєць можна з'їсти за тиждень. "Їсти яйця щодня – можна. Це не призводить до серцевих хвороб, не збільшує фракцію "поганого" холестерину, не робить судини жорсткими, не стимулює запалення", – зазначила фахівчиня.

Скільки яєць можна з'їдати за тиждень

" 6-12 яєць на тиждень – нормально. Навіть у контрольних групах з показанням на зниження холестерину близько 10 яєць на тиждень лише трохи підвищили фракції холестерину HDL – високої щільності, "нормального" холестерину, яких виводить інші фракції з крові. Дослідження зворотні, де яйця прямо впливають на різні рівні холестерину так, що можна було б хвилюватися – незначні та малі. Шлях холестерину в тілі залежить не тільки від раціону, а якщо і від раціону – далеко не тільки від яєць, а від сосисок, надлишку сирів, маргарину, рафінованої олії. 1-2 яйця на день для здорової людини – нормально", – пояснила експертка.

Кому потрібно відмовитись від яєць

"Кому потрібно бути обережним – тим, хто з великою надмірною вагою та діабетом. А ще дуже літні люди, яким можна обмежити до 5-6 яєць на тиждень", – розповіла нутриціологиня.

Фахівчиня радить поєднувати яйця з іншими продуктами, наприклад:

1. Дуже швидка яєчня з грибами, притушкована у вершковому маслі з винним оцтом мангольд, оливки, чері, витриманий козячий сир.

2. Омлет без молока, ікра, декілька крекерів, ромен, льон, чері, огірок.

3. Варені яйця, горіхово-овочевий дегідрований хлібець, печінка тріски, огірки, ромен+ростки, насіння конопель + малина.

4. Омлет з броколі та рокфором, цикорій, чері, гірчична заправка.

5. Свіжі овочі, чорні боби, кіноа, яйця з вершковим маслом, авокадо.

6. Омлет-лефтовер, із запеченою рибою, шпинатом, чилі, броколі, квашеною капустою.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...