Чому варто уникати розігрівання їжі у пластиковому посуді та не слід вичавлювати лимонний сік у металеву тарілку? Виявляється, за деяких обставин популярний посуд може стати справжньою отрутою, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Під час нагрівання пластик може плавитися та виділяти шкідливі хімічні сполуки. Крім того, до страв можуть потрапляти мікрочастинки пластику, що становить реальну загрозу для організму. Попри практичність та доступну ціну, використання нагрітого пластику — серйозний ризик для здоров’я.
Металеві кухонні прилади швидко нагріваються та можуть вступати у хімічну реакцію з кислотами, що містяться у томатах, лимонах та інших продуктах. Це не лише впливає на смак страв, а й може погіршувати їхню поживну цінність.
Найбезпечніший вибір — дерев’яні прилади. Вони не вступають у реакцію з продуктами, не виділяють токсичних речовин і не дряпають посуд.
Проте дерев’яні ложки та шпателі потребують уважного догляду: вони можуть вбирати запахи, деформуватися за умови тривалого контакту з водою або високою температурою, а дрібні тріщини з часом стають середовищем для розвитку бактерій.
Дискусія щодо зовнішнього вигляду та дрес-коду українських педагогів набула нового витка. Молода вчителька Христина Калугіна звернулася до суспільства, яке критикує її за нібито «непристойний вигляд». Педагогиня рішуче наголосила: вона має повне право ...
Відомий український виконавець VovaZIL’Vova, він же Володимир Парфенюк, прокоментував своє перебування не в Україні, передають Патріоти України. Володимир пояснив це тим, що пріоритети в його житті розставлені інакше. Водночас він додав, що дуже поважа...