А ви це знали? Навіщо в СРСР тримали пульт для телевізора у целофані

У Радянському Союзі існувала розширена практика – захист пульта дистанційного керування від телевізора в целофанових пакетах. Ця звичка була спрямована нібито на захист пристрою та збереження його зовнішнього вигляду якомога більше, передають Патріоти України

Пульти загортали, щоб уникнути стирання символів на кнопках і захистити їх від жирних відбитків пальців або випадкового потрапляння рідини. Однак, з часом така практика була не лише неефективною, але й виявилася небезпечною, повідомляє OBOZ.UA.

Більше шкоди, ніж користі

Сенс такого підходу полягав у тому, щоб зберегти первозданний вигляд пульта. Вважалося, що під пакетом кнопки не зітруться, а корпус не забрудниться. Однак, з часом пакет жовтів, збираючи на собі пил і бруд. Крім того, під ним створювалося ідеальне середовище для розмноження бактерій.

Лікарі пояснювали, що на поверхні пульта накопичується безліч мікробів. Коли пульт знаходиться в пакеті, ці мікроби не мають доступу до кисню і починають активно розмножуватися. До того ж під пакетом утворюється волога, що ще більше сприяє розмноженню бактерій.

Також, на пульті можуть залишатися різні забруднення: відбитків пальців, крихти, жирні плями. У пакеті всі ці забруднення не висихають, а створюють додаткове середовище для розмноження бактерій.

Щоб уникнути проблем зі здоров'ям, варто регулярно чистити пульт з використанням дезінфікуючих засобів. Зберігати його краще на відкритій поверхні, щоб забезпечити циркуляцію повітря.

У Рівненському зоопарку пояснили, як мертвий лев опинився в закладі з переробки м'яса

понеділок, 28 жовтень 2024, 18:33

Самка лева з Рівненського зоопарку загинула у віці 20 років, причиною смерті стала старість. Тіло направили на спеціальний переробний завод у Костопіль для подальшої утилізації. Про це повідомила пресслужба зоопарку в понеділок, 28 жовтня, передають П...

Дощі, снігова крупа і похолодання: Синоптик назвав дату різкої зміни погоди в Україні

понеділок, 28 жовтень 2024, 17:30

Жовтень подарував всім безліч теплих днів зі спокійною приємною погодою без значних опадів. За прогнозом синоптика Ігоря Кибальчича, листопад різко увірветься в Україну, лякаючи похолоданням з дощами, мокрим снігом і сніговою крупою, іпередають Патріот...