"Агентство" знаходиться в центрі Києва: За якою схемою шахраї "кидають" українських заробітчан

У фірмі відразу пропонують претендентам за гроші вирішити всі питання і гарантують допомогу.

Українські агентства з працевлаштування відправляють громадян за кордон на заробітки з неправдивими історіями для отримання притулку, "кидають" з роботою і надають житло з жахливими умовами з високою платою за оренду. Про шахраїв вийшов спеціальний матеріал в ЗМІ Швеції, а українські журналісти провели власне розслідування, повідомляють Патріоти України.

Офіс агентства-посередника, на яке скаржаться трудові мігранти, розташований в центрі Києва. У фірмі відразу пропонують претендентам за гроші вирішити всі питання і гарантують допомогу, під час співбесіди дають прейскурант.

"Програма оформлення - 750 євро. 250 в Україні оплачуєте і 500 - вже в Швеції. Ви там на зв'язку завжди з координатором, вас там зустрінуть", - розповіли в агентстві.

На практиці ж виходить зовсім інша картина. За словами дівчини, яка вже скористалася послугами цієї фірми, у неї в Швеції були великі проблеми. "Вони створюють вам історію, на підставі чого ви просите захист у Швеції. Одні були історії, що було насильство, другі були історії, що неправомірно відкривали кримінальні справи в Україні", - розповіла Марія.

Замість обіцяного проживання за 250 євро на місяць їй довелося платити 300 євро, причому умови були жахливі: бруд, відсутність меблів. А з працевлаштуванням не склалося взагалі, хоча в агентстві й обіцяли знайти роботу за пару днів. "Ми запитували, але вони тільки годували нас обіцянками. Вони переносили з одного дня на інший день, пізніше - через тиждень. І вони просто не пізніше відключили телефони", - додала Марія. Заробітчанин Михайло також зазначив: "Це агентство - повністю "розвод на гроші" людей".

Зниклі авто, прострочені продукти і булінг: Академія сухопутних військ опинилася у центрі гучного скандалу

субота, 11 травень 2024, 14:54

Тимчасова слідча комісія виявила численні порушення в Академії сухопутних військ. Про це у своєму Facebook повідомив сержант 72-ї бригади ЗСУ імени Чорних запорожців Віктор Пилипенко, передають Патріоти України. За його словами, напередодні відбулося п...

"Моя дружина її майже вкрала": Прикордонник поділився історією порятунку дівчинки з окупації

субота, 11 травень 2024, 14:02

Український прикордонник поділився зворушливою історією дівчинки, яка намагалася виїхати під час окупації Харківщини на вільну територію. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ, передають Патріоти України. За словами прикордонника Дмитра, він на той час був...