Американським науковцям вперше в історії людства вдалося передати енергію із космосу на Землю (відео)

Вченим з Сполучених Штатів Америки вдалося здійснити історичний прорив, передавши енергію з космосу на Землю. Цей успіх був досягнутий завдяки використанню невеликого супутника вагою всього 50 кілограмів.

В тай час, коли Японія планує випробувати передачу енергії з космосу на Землю у 2025 році, вчені з Каліфорнійського технологічного інституту виявилися несподівано вперед і оголосили про вдалу реалізацію такого експерименту.

З кінця січня в орбіту було відправлено експериментальну систему збирання сонячної енергії під назвою Space Solar Power Demonstrator (SSPD-1), яка мала масу всього 50 кілограмів. Цей пристрій збирав енергію за допомогою сонячних панелей і передавав її на Землю у вигляді мікрохвильового випромінювання. На жаль, деталей про потужність експерименту вчені поки не розголошують.

Зазначено, що автори проєкту приділяють багато уваги своїм легким і гнучким мікрохвильовим передавачам, які стали справжньою новизною у цій галузі. Застосовуючи конструктивну і деструктивну інтерференцію між окремими передавачами, група передавачів енергії здатна регулювати фокус та напрямок випромінюваної енергії без рухомих частин. Використання точних елементів керування синхронізацією в масиві передавачів дозволяє динамічно фокусувати потужність у визначеному місці за допомогою когерентного додавання електромагнітних хвиль. Це дозволяє передавати більшу частину енергії у необхідне місце і уникати розсіювання.

Наразі ми знаємо, що раніше ніхто ніколи не досягав бездротової передачі енергії в космосі, навіть використовуючи складні та дорогі конструкції. Наша команда вперше досягає цього за допомогою легких та гнучких конструкцій, а також власних інтегральних схем. Це новаторський крок, який має великий потенціал у сфері безпроводової передачі енергії з космосу на Землю.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...