Андрій "Гора" Шиян... Щирий, добрий, відданий, завзятий. Киян закликають підписати петицію за перейменування вулиці на честь загиблого під Бахмутом героя

Не будьте байдужими. І відкиньте сумніви щодо остаточного рішення - ваш підпис не є актом прямої дії. Він лише зобов'яже "батьків міста" розглянути народну ініціативу на профільній комісії. Дайте шанс увічнити пам'ять хлопця, який віддав життя за Україну

Україна продовжує оплакувати своїх героїв. Старший солдат Андрій Шиян (позивний «Гора») загинув при виконанні бойового завдання на Бахмутському напрямку. Він служив командиром відділення батальйону «Свобода» 4-ї бригади оперативного призначення Національної Гвардії України, зазначають Патріоти України.

13 березня, на сайті Київської міської ради з’явилася петиція щодо перейменування вулиці Північної, що в Оболонському районі столиці. Назвати її кияни пропонують на честь полеглого українського воїна, учасника АТО Андрія «Гора» Шияна.

На цій вулиці захисник народився та виріс. Про це зокрема розповідає авторка петиції та удова Андрія — Ксенія Шиян.

«Тут пройшли його дитячі роки, відбулося становлення як людини, громадського активіста, воїна. Наразі вулиця носить назву виходячи із географічного положення, але було би справедливо назвати її на честь людини, яка захищала інтереси жителів і у мирні часи, і тим паче під час війни», — йдеться у повідомлені.

Андрій вперше відправився на війну 2015 року: 19-річний доброволець приєднався до батальйону імені Генерала Кульчицього Національної гвардії України. Брав участь у боях навколо н.п. Піски, Світлодарськ, Красний Лиман, Слов’янськ, Артемівськ, Дебальцеве, Миронівське, Станиця Луганська, Вуглегірськ тощо.

Шиян завжди був активним, ініціативним, невтомним, надійним. Вирізнявся наполегливістю у навчанні. Був призером численних олімпіад та закінчив школу на відмінно. Вищу освіту здобував у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

«Ми познайомилися 2015-го. Навчалися в одному університеті — КПІ ім. Ігоря Сікорського. Потім працювали разом на політичному, громадському та інших напрямах. Організовували чимало патріотичних, просвітницьких і вишкільних заходів», — розповів друг полеглого Єгор Желязков.

Всі знайомі згадують чуйність, відвертість, щирість "Гори", його готовність прийти на допомогу всім, хто цього потребував, особливо - талан полеглого воїна об'єднувати довкола себе непоєднуваних людей.

24 лютого 2022 року Андрій знов взяв до рук зброю, вже у складі Батальйону «Свобода». Захисник боронив Київщину та Сумщину, а також околиці Горлівки та Бахмут. Вночі 12 листопада минулого року під час виконання бойового завдання Андрій загинув поблизу Бахмута. Йому було лише 26 років…

Побратими згадують Андрія як щиру, цілеспрямовану і дуже добру людину. Величезного росту та міцної статури, справжній козарлюга - Гора. Навіть одним своїм виглядом він підбадьорював своїх і вселяв страх у ворогів. До нього тягнулася зелена молодь, і він радо приділяв новачкам увагу. Вчив поводженню зі зброєю, виживанню на війні. Беріг побратимів, а от себе досвідчений воїн не зберіг... Жахлива істина, що війна забирає найкращих нагадала про себе в ніч на 13 листопада. Коли Гора назавжди закрив свої сірі очі, багато людей відчули гострий біль та спустошення... І там, під Бахмутом, і тут, у Києві... бойові побратими, мама, дружина, десятки-сотні близьких, друзів, знайомих.

Якщо Ви вважаєте, що комісія з перейменування вулиць Києва має уважно поставитися до народної ініціативи щодо увіковічення імені вашого земляка, не полініться перейти за посиланням та проголосувати у зручний спосіб. А також поширити цю статтю, чи саму петицію, у мережі, аби привернути увагу якомога більшої кількості мешканців столиці.

Спеціально для ПУ, Олег Іллюшко


Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...