Археологи знайшли загадковий вівтар, якому 2 тисячі років - присвячений древньому божеству (фото)

У вапнякових стінах древньої християнської церкви на півночі Ізраїлю було знайдено вівтар, якому близько 1800 років. Про це пише місцеве видання Haaretz, передають Патріоти України.

Як зазначається, виготовлений з базальту вівтар знаходиться на території заповідника Баніас, в місцевості, яка на момент його зведення називалася Панеас.

Фахівці зуміли розшифрувати напис на вівтарі. Вона вказує, що споруду було присвячено Пану Геліополіту, який поєднує риси Пана і Зевса.

Вчений Аді Ерліх з Хайфського університету уточнив, що різьблення на вівтарі було оформлено таким чином, щоб його не було видно всередині церкви, а лише зовні - очевидно, щоб запрошувати перехожих всередину.

Ізраїльський фахівець зістародавніх мов Авнер Екер з Університету Бар-Ілан, який перевів напис, уточнив, що монумент був побудований Афінеоном, сином Сосіпатроса з Антіохії, і ймовірно Афінеон таким чином дякував Пану Геліополіту за безпечну подорож. Також він зазначив, що напис був зроблений непрофесійно, оскільки рядки постійно вибиваються за краї "таблички" на монументі.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...