Багато найдешевших продуктів та напівфабрикатів: Шокуюча правда про "все включено" для туристів в Єгипті

Не варто від дешевого закладу гостинності очікувати хорошого харчування зі свіжими продуктами.

Морепродукти нерідко консервовані, але їх гарно викладаютьВласник великого турагентства в Хургаді, Єгипет, Мохаммед Шабір розкрив всю правду про програму all inclusive, за якою годують туристів у популярних готелях. Як виявилося, на тлі підвищення цін у країні, зокрема і на продукти харчування, готельєри починають "дурити" з якістю і кількістю їжі. Про хитрощі роботи готелів Шабір розповів в інтерв'ю газеті "Аргументи і факти", передають Патріоти України.

Насамперед він наголосив, що закладам гостинності вигідно працювати за такою системою і як би туристи не намагалися "відбити" свій відпочинок, готель завжди залишиться в плюсі. Головною проблемою Шабір назвав те, що під час підвищення цін у країні готельєри не можуть дозволити собі піднімати вартість номерів, оскільки в республіці сувора конкуренція. Тому вони починають вдаватися до різного роду хитрощів.

"Алкогольні напої здешевлюють: ллють із пакетів замість нормального вина "бормотуху", а розливне пиво відверто розбавляють. Навіть нещасна кока-кола – і та розбавлена. Мені насправді страшно про це розповідати – ви їздити в all inclusive ніде в світі не захочете", – зазначив він.

Зазначається, що в середньому єгипетський готель (3-4 зірки) витрачає на перебування одного гостя – 13-14 доларів США. За ці кошти людину потрібно нагодувати сніданком, обідом і вечерею, вона вживатиме напої (місцевого виробництва) – алкогольні і безалкогольні, біля пляжу братиме картоплю фрі і бутерброди. Також у цю вартість входить електрика для світла і кондиціонера, зарплата обслуговуючому персоналу і т.ін.

Оскільки після всіх цих витрат на харчування залишається зовсім небагато, продукти намагаються здешевити. Їжа закуповується переважно імпортна, в оптових постачальників: найдешевша морожена курятина, така сама яловичина і риба. А ось "виїжджають" готельні ресторани на овочах, які в Єгипті в сезон недорогі. Тому фахівці рекомендують туристам насамперед їсти їх.

Також готельєри вдаються до хитрощів. Наприклад, щоб відпочивальники з'їдали менше дорогих продуктів, таких як м'ясо та риба, скажімо, біля басейну з 15:00 подають спокусливу пишну піцу з дров'яної печі. Туристам подають піццу, щоб вони з'їли менше дорогих продуктів "На 14 доларів на добу вам дадуть багато овочів, дрібну рибу, нарубану курку в соусі, гору булочок і солодкого, що дарують швидке насичення", – розповіла господиня міні-готелю в Хургаді Вікторія Мельникова. Водночас, за її словами, круасани та інша випічка не спечені щойно, а є замороженими напівфабрикатами.

"М'ясо йде невеликими шматочками з підливою, разом із запеченими кабачками або баклажанами – так і вирулють. Морепродукти типу мідій з кальмарами нерідко консервовані, але їх красиво викладуть, заваливши і перемішавши з гарніром, створивши обман свіжості. Зате, принаймні, шпинат і брокколі виявляться не розморожені – будьте впевнені, їх із ринку принесли", – зазначила вона.

Втім, радує те, що за термінами придатності їжі завжди стежать ретельно. У готелі регулярно приїжджають інспектори санінспекції – варто готелю нагодувати людей простроченими продуктами, його моментально закривають.

В Україні почав працювати електронний кабінет ВЛК: Що це дає і як скористатися

середа, 2 квітень 2025, 6:22

З 1 квітня в Україні запрацював електронний кабінет військово-лікарської комісії (ВЛК), що дозволить оформлювати висновки про придатність чи непридатність до служби в цифровому форматі. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізаці...

Оце так "драма"! У Мексиці двоє працівників похоронних бюро побилися на вулиці через загиблого

вівторок, 1 квітень 2025, 23:40

Співробітники з двох різних похоронних бюро побилися прямо на вулиці через тіло чоловіка. Він загинув під час того, як прикрашав свій будинок. Про це повідомило видання Need To Know, передають Патріоти України. Це сталося у Вільяермосі, що розташоване ...