Батьки загиблої дитини в шоці: Прокурор пропонує дати рік умовно мешканці Кракова, яка збила 11-річного українця

Майже рік тому 21-річна полька, мешканка Кракова, збила 11-річного українця Олеся. Місцевий прокурор просить забрати у дівчини права на два роки та покарати на один рік умовно. Деталями трагедії поділилася мама хлопчика Юлія Ткаченко, передають Патріоти України.

У той день її син та донька разом йшли по добре знайомій вулиці. Їм треба було перейти дорогу, яку вже протягом чотирьох місяців діти проходили. Вони знали, як рухається транспорт і правила переходу, проте це не врятувало маленького Лесика. За словами жінки, полька на швидкості проїхала на червоне світло, яке загорілося для водіїв задовго до того, як для пішоходів з’явилося зелене.

«Мої діти дорослі, Лесю 11, Миросі 13, вони живуть біля цієї дороги 4 місяці, щодня переходять її, знають, як рухається транспорт. Перед загорянням зеленого для пішоходів зліва у машин давно червоне. Лесь починає рухатися і раптом пролітає 5 м. Взуття лишається на дорозі. Багато хто знає, що це означає смерть», — написала жінка.

Юлія згадує, що швидка їхала 40 хвилин, а коли лікарі намагалися перевезти українця гелікоптером, над місцем аварії почалася буря. Проте хлопчика вдалося доправити у лікарню, де його підключили до апаратів штучної підтримки життєдіяльності. Але вже через три дні лікарі заявили батькам, що за протоколом вимушені відключити Олеся.
«Ми протестуємо. Це не діє. Ми викликаємо Консула, нам обіцяють віддати сина, але після від'їзду консула говорять, що все одно відключають сина. Лікарі дивляться на нас, як на божевільних. Ми залучаємо журналістів з різних країн. Лікарі смиренно відступають», — написала Юлія.
Жінка розповіла, що їхня родина дізналася про подібні випадки в Україні, коли дитина з діагнозом, як у їхнього сина через пів року вийшла самостійно з лікарні, тому вони вирішили перевозити хлопчика на Батьківщину.
Спочатку Олеся доправили до лікарні у Львові, але там спеціалісти раніше не стикалися з подібними хворими, тому батьки домовилися про перевезення дитини до Києва на військовому гелікоптері, проте хлопчик помер: «У Леся на 9-й день з’являється чутливість, ми фіксуємо його рухи на відео. Лікарі продовжують вважати нас психічно хворими. Домовляємося з військовим гелікоптером для евакуації Олеся в Київ. Вночі на 15-й день його серце зупиняється».
Яке покарання просять для польки
Спочатку 21-річна водійка стверджувала, що проїхала на жовте світло світлофора, проте експертиза довела її вину, після чого дівчина також визнала себе відповідальною за смерть дитини. Але покарання, яке просить прокурор для обвинуваченої, батькам та захисту здається зухвалою пропозицією: «Прокурор пропонує забрати у неї права на 2 роки і дати 1 рік умовно. Ми не погоджуємося, бо це знецінює життя нашого сина. Захист говорить нам, що ніколи раніше не бачив настільки зухвалої пропозиції прокурора при злочинах такої тяжкості», — написала Юлія.
Джерело: НВ

Точно в кут воріт: Кандидат у збірну України допоміг МанЮнайтед U-18 "знищити" суперників з непристойним рахунком (відео)

субота, 28 вересень 2024, 19:55

Півзахисник Закері Бауманн відзначився забитим м’ячем у матчі між Манчестер Юнайтед U-18 та Блекберном U-18, повідомляють Патріоти України. На 30-й хвилині футболіст українського походження подвоїв рахунок у матчі. Закері отримав передачу від напарника...

"Був доброю та мудрою людиною": Внаслідок дронової атаки на Харківщині загинув суддя Верховного суду (фото)

субота, 28 вересень 2024, 19:15

У суботу, 28 вересня, внаслідок атаки російських дронів у Козачій Лопані Харківської області загинув суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Леонід Лобойко. Про це повідомив Верховний суд, передають Патріоти України. «Колектив Верховного...