Бажав "здохнути": Українця оштрафували на 178 тис. грн за образу ЗСУ (відео)

У Дніпропетровській області 22-річного Захара Палантіна зобов'язали виплатити 178,5 тис. гривень за образу військовослужбовців України. Подробиці історії наводить портал 368.media, посилаючись на судовий вирок, передають Патріоти України.

У березні мешканець Кривого Рогу на своїй сторінці в Instagram опублікував відеоролик, у якому поскаржився на українських військових, які зупинили його на блокпості для огляду автомобіля. Молодик, всіляко ображаючи бійців, обурився тим, що вони оглянули вміст бардачка та підлокітника.

"Я вважаю, що таке м'ясо гарматне має вмирати... негідно жодної поваги, заохочень", — висловився блогер. — "Бажаю йому тупо здохнути в муках".

Він також побажав смерті матері одного з військових "здохнути в окопах і згнити разом із братами по зброї". Автор ролика заявив, що не підтримує патріотизму в Україні. Ніби після окупації з владою він продовжить жити, як і раніше.

За інформацією ЗМІ, правоохоронці встановили особу блогера та затримали Захара Палантіна протягом доби за перешкоджання законній діяльності ЗСУ (ч.1 ст.114-1 ККУ). За даними слідства, хлопця дійсно зупинили на автодорозі Кропивницький-Кривий Ріг співробітники патрульної поліції та два військовослужбовці 101-го батальйону ТРО, які відпустили водія після огляду машини. Останній незабаром записав відео на свій iPhone та опублікував у соцмережах.

У мережі також з'явилося відео затримання Захара Палатина. Правоохоронці змусили його назвати ім'я, адресу прописки, розповісти свою версію, а також вибачитися на камеру перед тими, кого він ображав. Молодик заявив, що визнає свою неправоту, вибачився перед військовими та їхніми матерями.

Експерти СБУ дійшли висновку, що Захар Палантін висловив негативну оцінку військовим, використовуючи образливі вислови. Наприкінці травня підозрюваний визнав свою провину, а в червні суд виніс вирок і зобов'язав його виплатити штраф у розмірі 178,5 тисяч гривень, а також 5,6 тисячі гривень за послуги експертів, після чого відпустили. Варто зазначити, що ч.1 ст.114-1 ККУ не передбачає виплати штрафу, а лише позбавлення волі терміном від п'яти до восьми років.

"То шо ти робиш то не "іскуство". А повна х**ня!": Соня Морозюк хотіла вразити підписників процесом написання картини, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 20:44

Вулична художниця, одіозна екснаречена Романа Гринкевича Соня Морозюк у себе в Instagram виклала відео, на якому показала, як створює нову картину. І – очікувано нарвалась на хвилю хейту, передають Патріоти України. На початку процесу Соня у рукавичках...

"Йому було прикро через позицію доньки": Ані Лорак відмовилася співати патріотичні пісні на слова свого батька

четвер, 18 квітень 2024, 20:32

«Певно, не дозволили продюсери», – здогадується пані Валентина. Мирослав дуже любив свою доньку Кароліну, говорить його колега. Валентина Макогон розповіла, що до 2014 року Кароліна спілкувалася з батьком, навіть допомагала йому фінансово. «Як їхні сто...