Бережіться, буде дуже погано! Україну атакують магнітні бурі в грудні, названо небезпечні дати

Єдина магнітна буря в грудні 2020 року очікується в суботу, 19 грудня. Крім того, передбачається кілька невеликих коливань магнітосфери, передають Патріоти України.

Так, за прогнозом Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, незначний сплеск магнітної активності очікується в середу, 2 грудня. Активність його буде невисокою, але може позначитися на самопочутті метеозалежних людей.

У п'ятницю, 18 грудня, фахівці прогнозують другий сплеск, за яким 19 грудня відбудеться магнітна буря рівня G1 (слабка буря).

Чим небезпечна магнітна буря 19 грудня

Хвилювання магнітного поля Землі цього дня може вплинути на роботу систем зв'язку, поведінку тварин, стан метеочутливих людей, гіпертоніків та гіпотоніків, людей похилого віку і тих, хто має хронічні захворювання. У період магнітних бур люди можуть скаржитися на головний біль, перепади тиску, аритмію, шум у вухах.

Як захиститися від впливу магнітних бур

Щоб пом'якшити вплив коливань магнітного поля на організм, бажано в цей період відмовитися від кави, алкоголю, куріння, гострої, солоної та жирної їжі, виключити стресові ситуації.

Рекомендується більше бувати на свіжому повітрі (але не на відкритому сонці), спати не менше 8 годин на добу, пити достатньо рідини (не менше 2 л в день), в тому числі трав'яні чаї, робити зарядку, дихальну гімнастику, приймати контрастний душ.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...