Бережіться! Дослідження виявило нові факти про коронавірус у дітей, мова йде про ризик зараження

Діти, з коронавірусом, які не мають симптомів захворювання, насправді переносять менше вірусу, аніж ті у котрих хвороба проявляється. Таке дослідження провели серед 817 дітей в дев'яти американських та канадських лікарнях, повідомляє Journal Clinical Microbiology, передають Патріоти України.

Науковці мали на меті прослідкувати ризик поширення коронавірусу серед дітей. Результати довели, що в дітей без ознак хвороби, але з позитивним результатом тесту на Covid-19, може бути нижчий рівень вірусу, аніж в інфікованих дітей з симптомами. Такі результати можуть бути наслідком того, що тестування дітей проводилося на пізніх стадіях хвороби, коли вірусна нагрузка впала. У тих дітей, хто був безсимптомним, але тільки недавно потрапив у лікарню з коронавірусом, рівень вірусу в організмі був вищим.

Висновки дослідження також свідчать про те, що у дітей, які часто проходили тестування, середнє вірусне навантаження все одно було нижче в безсимптомних випадках. Команда дослідників підкреслює, що висновки не остаточні, щоби точно сказати, чи безсимтомні діти мають нижчий рівень вірусу в цілому чи таке падіння пов'язане з тим, як довго триває хвороба в дитини взагалі. Висновки цього дослідження можуть вплинути на наше розуміння ризиків передачі вірусу серед молодшого покоління, особливо тоді коли йдеться про навчальні заклади.

"Ці результати дають хоч якусь впевненість у безпечності безсимптомних інфікованих дітей, які відвідують школу, – зауважує автор дослідження, епідеміолог Ларрі Коциолек із Північно-Західного університету в Іллінойсі.

Питання, які залишились без відповіді, це те, як заходи зі зниження ризиків в дитячих садках, школах і в суспільстві мають вирішальне значення для зниження поширення Covid-19. Діти мусять продовжувати носити маски, підтримувати соціальну дистанцію і часто мити руки. На даному етапі ми не можемо передбачити, які діти можуть бути носіями вірусу в більшій чи меншій мірі, тому що в кожній віковій групі, яку ми тестували, були деякі безсимптомні діти з дуже високою вірусною нагрузкою". Вибірка дослідження – 478 дітей із симптомами хвороби і 339 дітей без симптомів у віці від 0 до 17 років, у яких був позитивний результат Covid-19. Дослідження актуальне для прийняття рішень про перехід на дистанційну форму навчання.

"Хейтер медійників та ворог свободи слова": Національна спілка журналістів закликає ЗМІ бойкотувати нардепку Безуглу

вівторок, 30 квітень 2024, 19:42

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та громадське об'єднання «Медіарух» висловилися на захист «Суспільного» і закликали припинити політичні атаки і тиск на мовника. Таким чином вони відреагували на закиди народної депутатки ...

Хроніки "наддержави": У Росії від голоду загинули десятки коней. Ще живі тварини ходили по трупах сородичів. Власнику, "новаму рускаму" байдуже

вівторок, 30 квітень 2024, 18:57

У Росії на Ставропольському кінному заводі біля хутора Кінний з початку зими загинули від голоду близько 50 коней, живими залишилися близько 80 тварин. Про це розповіла волонтерка Яна Кучеренко, пише російський незалежний ТГ-канал Astra. "Живі коні ход...