Бережіться! Хвороба кондиціонерів виникає влітку: Чим небезпечна та як уберегтися

Кондиціонер може бути справжнім порятунком у спеку, але багато хто навіть не підозрює, що його регулярне використання небезпечне для здоров'я. Так звана "хвороба кондиціонерів" пов'язана з холодним і забрудненим повітрям у приміщеннях, де працює прилад, передають Патріоти України.

Як пише WeChat, найпоширеніші симптоми – нежить, закладеність і свербіж у носі, сльозоточивість. Іноді ситуація ускладнюється підвищенням температури тіла, діареєю, кашлем і навіть пневмонією.

Причини "хвороби кондиціонерів":
  • сухе повітря,
  • часта зміна температурного режиму,
  • розмноження мікроорганізмів через погану циркуляцію повітря та відсутність провітрювання, а також скупчення бактерій у самому приладі,
  • низький вміст кисню в приміщенні, де працює кондиціонер.
Як уберегти себе від "хвороби кондиціонера"

1. Обмежте час перебування в кімнаті, де працює кондиціонер. Щодня провітрюйте приміщення.

2. Підтримуйте оптимальний температурний режим. У кімнаті не повинно бути більше ніж на п'ять градусів прохолодніше, ніж на вулиці – температура не має бути нижчою за +26. Норма вологості – 40-60%.

3. Якщо вам доводиться довго перебувати в приміщенні, де працює кондиціонер, потрібно кожного дня бувати на свіжому повітрі й пити більше води для прискорення метаболізму.

4. Уникайте прямих потоків холодного повітря, особливо якщо ви спітніли. Шийний відділ хребта, коліна та інші вразливі частини тіла мають залишатися в теплі.

5. Не паліть там, де працює кондиціонер. Регулярно чистите фільтр приладу й інші деталі, де можуть накопичуватися патогенні мікроорганізми.6. Не спіть в автівці при включеному кондиціонері. Через погану вентиляцію ви можете не помітити витік чадного газу з двигуна й отруїтися.

7. Слід спочатку відкривати вікна, а потім вмикати кондиціонер. Якщо автівка довго стояла під сонцем, бажано спочатку охолодити салон, відкривши на деякий час вікна, а потім сідати до нього. Одразу вмикати кондиціонер не потрібно, щоб уникнути різкого стрибка температур.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...