Бережіться! ТОП-5 небезпечних харчових звичок, які можуть коштувати здоров'я

Харчові звички відображаються не лише на якості життя, але і її продлжительности. Деякі з них можуть згубно впливати на здоров'я і спричинити за собою проблеми в організмі. Нутриціолог Надія Пахирко розповіла в Instagram назвала топ-5 звичок, від яких варто позбутися, передають Патріоти України.

Вчені різних країн вивчали харчову поведінку групи людей цілих 27 років, щоб з'ясувати, як харчування скорочує наше життя. В результаті цих досліджень, був виведений список з 15 небезпечних харчових звичок, які призводять до ранньої смерті.

Ось топ-5 найбільш небезпечних звичок:

1.Надлишок солі. Сіль підсилює смак продуктів навіть найнижчої якості. У підсумку ми купуємо "смачний" і недорогий продукт, який, на жаль, не несе ніякої користі здоров'ю. Ми все більше залежимо від соусів, соління, чіпсів, ковбаси і пр продуктів, що містять надмірну кількість солі. ВООЗ рекомендує не перевищувати норму солі вище 5 гр на добу.

2.Недолік цільнозернових продуктів. Цільні злаки в раціоні - це гарантія здорового травлення. Поживні речовини засвоюються, продукти розпаду виводяться з організму.

Норма харчових волокон на дорослу людину 25-30 гр на добу. Це приблизно 2 кг моркви або 2 кг апельсинів. У сучасному раціоні звичайної людини в середньому близько 15 г харчових волокон. А все тому, що в основу раціону не входять цільнозернові продукти, як повинно бути.

3.Брак фруктів

4.Недолік врщей

Овочі і фрукти важливі для життя, так як є джерелом клітковини, магнію, калію, антиоксидантів та фенолів.

Свіжі фрукти і овочі визначають різноманіття корисних бактерій у травному тракті, які впливають на наше здоров'я. Вони здатні знизити ризики передчасної смерті.

Оптимальна щоденна порція 300 г фруктів і 400 г овочів.

5.Недолік горіхів і насіння. Горіхи є невід'ємною частиною збалансованого харчування:

  • Вітаміни, мінерали
  • 60-70% рослинних жирів, які відрізняються від тваринних жирів майже повною відсутністю холестерину. Отже, вони не завдадуть шкоди серцево-судинній системі. Завдяки горішкам, людина отримує омега-3, омега-6, омега-9.
  • Ці жири не завдають шкоди здоров'ю, зміцнюють імунітет.Горіхи є невід'ємною частиною збалансованого харчування.
  • Вітаміни, мінерали
  • Повною відсутністю холестерину. Отже, вони не завдадуть шкоди серцево-судинній системі. Завдяки горішкам, людина отримує омега-3, омега-6, омега-9.60-70% рослинних жирів, які відрізняються від тваринних жирів майже
  • Ці жири не завдають шкоди здоров'ю, зміцнюють імунітет.

Чи буде "бонус" після Великодня? Скільки вихідних українці матимуть у травні - пояснення

середа, 24 квітень 2024, 10:24

У 2024 році християни східного обряду (греко-католики і православні) святкуватимуть Великдень у неділю, 5 травня. Зазвичай після святкування, у понеділок, українці мали вихідний, передають Патріоти України. Раніше у Кодексі законів про працю було зазна...

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...