В Україні близько 40% м'яса – неякісна продукція і фальсифікат. М'ясо зберігають із порушенням, а дешеву продукцію видають за дорогу. Про це розповіла деканеса факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування Лариса Баль-Прилипко, передають Патріоти України.
Найпоширеніше – м'ясо зберігають із порушеннями температурного режиму або перевищують допустимі терміни. "Термін зберігання м'яса в холодильнику за температури від 0 до 4 градусів становить від 1 до 3 діб. Якщо м'ясо у вакуумі, термін зберігання може тривати до 5 діб. Але ніяк не більше", – говорить професорка Баль-Прилипко.
Трапляється також і фальсифікат, розповіла експертка з питань захисту прав споживачів "Споживча довіра" Олена Куликова. За її словами, в Україні фальсифікат м'яса зводиться до того, що під час купівлі один вид товару видають за інший. Під виглядом свіжого м'яса продають розморожену продукцію, а замість балику за його ціною реалізують інші частини туші.
"Коли ми говоримо про вибір м'яса, то наполягаємо, що краще його купувати в супермаркетах, – каже експертка. – Там теж бувають порушення, але все-таки супермаркети несуть відповідальність за якість продукції: беруть сировину офіційно у заводчика, мають документи, що підтверджують якість і безпеку. Зазвичай супермаркети працюють із великими господарствами і є ланцюжок простежуваності. А у великого виробника, зі свого боку, є репутаційні ризики. Ринкову ж продукцію в нинішніх умовах я ставлю під великий сумнів".
Компанія Tesla мільярдера Ілона Маска показала автомобіль без водія, що керується роботом. Безпілотники готують транспорту революцію в США, передають Патріоти України з посиланням на Bloomberg та сторінку Ілона Маска у соцмережі Х. Керівництво компанії...
Під час загальної мобілізації військовозобов'язаним українцям вручають повістки, які зобов'язують їх з'явитися до ТЦК і СП у зазначену дату. Однак деякі хвороби можуть стати законною підставою для неявки до територіального центру комплектування. Щоб у ...