Бережіться! Українцям продають шкідливий сир із білка й кокосової олії, для економії виробництво змінили

В Україні виробництво сирів, виготовлених із молока, скоротилося на 15%, водночас на 3% зросла кількість сирних продуктів. Їх виготовляють із білка й кокосової олії, в результаті виникають трансгенні жири. Вони провокують появу серцево-судинних захворювань, виникнення холециститу, швидке ожиріння, атеросклероз, передають Патріоти України.

Як говориться в публікації "Главком", справжній натуральний сир без добавок виготовлений із молока, включно із сичужним компонентом або його аналогами. Містить закваску з кислого молока і дрібки солі. Однак через скорочення виробництва молока, високу вартість виробництва справжніх сирів виробники переходять на сирний продукт із рослинних жирів.

"Зазвичай для його виготовлення беруть кокосову олію. Іноді користуються пальмовою олією. Такий вид масел перетворюється на трансізомерний або трансгенний жир. Ці жири легко провокують появу серцево-судинних захворювань, виникнення холециститу, швидке ожиріння, атеросклероз або, в деяких випадках, тромбоз судин", – йдеться в публікації.

До речі, у 2020 році рекордно зросло виробництво рослинного молока. Порівняно з 2019 роком обсяги збільшилися на 1 259%. Обсяги виробництва звичайного молока за перші п'ять місяців 2021 скоротилися на 5,2%.

Нагадаємо, також рослинні жири додають у масло, що порушує технологію його виробництва. Для економії коштів деякі виробники продають за ціною справжніх молочних продуктів ті, які виготовлені взагалі без молока.

Нові правила ЄС: Стало відомо, як зміняться умови в'їзду для українців у 2026

вівторок, 16 грудень 2025, 0:28

Подорожі до країн ЄС залишаються популярними для українців, особливо після запровадження безвізу у 2017 році. Та вже наприкінці 2026 року процес перетину кордону з цими державами зміниться — Євросоюз запустить нову електронну систему ETIAS. Про те, як ...

Не все пропало! Полярні ведмеді можуть адаптуватися до виживання в теплішому кліматі

понеділок, 15 грудень 2025, 23:59

Нові дослідження виявили зв’язок між підвищенням температури та змінами в ДНК полярних ведмедів, що може допомагати їм адаптуватися й виживати в дедалі складніших умовах. Про це повідомляє Рhys org, передають Патріоти України. . У дослідженні, проведе...