
В Україні виробництво сирів, виготовлених із молока, скоротилося на 15%, водночас на 3% зросла кількість сирних продуктів. Їх виготовляють із білка й кокосової олії, в результаті виникають трансгенні жири. Вони провокують появу серцево-судинних захворювань, виникнення холециститу, швидке ожиріння, атеросклероз, передають Патріоти України.
Як говориться в публікації "Главком", справжній натуральний сир без добавок виготовлений із молока, включно із сичужним компонентом або його аналогами. Містить закваску з кислого молока і дрібки солі. Однак через скорочення виробництва молока, високу вартість виробництва справжніх сирів виробники переходять на сирний продукт із рослинних жирів.
"Зазвичай для його виготовлення беруть кокосову олію. Іноді користуються пальмовою олією. Такий вид масел перетворюється на трансізомерний або трансгенний жир. Ці жири легко провокують появу серцево-судинних захворювань, виникнення холециститу, швидке ожиріння, атеросклероз або, в деяких випадках, тромбоз судин", – йдеться в публікації.
До речі, у 2020 році рекордно зросло виробництво рослинного молока. Порівняно з 2019 роком обсяги збільшилися на 1 259%. Обсяги виробництва звичайного молока за перші п'ять місяців 2021 скоротилися на 5,2%.
Нагадаємо, також рослинні жири додають у масло, що порушує технологію його виробництва. Для економії коштів деякі виробники продають за ціною справжніх молочних продуктів ті, які виготовлені взагалі без молока.
2025 рік став переломним для системи працевлаштування іноземців у Польщі. Країна запровадила наймасштабніші за останні десять років зміни, які одночасно прискорили цифровізацію та посилили захист трудових мігрантів. Водночас бізнес отримав більше бюрок...
На Львівщині, у Винниківському лісі у понеділок, 24 листопада, знайдено мертвим 16-річного підлітка. Про це повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич у Telegram, передають Патріоти України. «Попередньо встановлено, що він зник учора, післ...