В Україні виробництво сирів, виготовлених із молока, скоротилося на 15%, водночас на 3% зросла кількість сирних продуктів. Їх виготовляють із білка й кокосової олії, в результаті виникають трансгенні жири. Вони провокують появу серцево-судинних захворювань, виникнення холециститу, швидке ожиріння, атеросклероз, передають Патріоти України.
Як говориться в публікації "Главком", справжній натуральний сир без добавок виготовлений із молока, включно із сичужним компонентом або його аналогами. Містить закваску з кислого молока і дрібки солі. Однак через скорочення виробництва молока, високу вартість виробництва справжніх сирів виробники переходять на сирний продукт із рослинних жирів.
"Зазвичай для його виготовлення беруть кокосову олію. Іноді користуються пальмовою олією. Такий вид масел перетворюється на трансізомерний або трансгенний жир. Ці жири легко провокують появу серцево-судинних захворювань, виникнення холециститу, швидке ожиріння, атеросклероз або, в деяких випадках, тромбоз судин", – йдеться в публікації.
До речі, у 2020 році рекордно зросло виробництво рослинного молока. Порівняно з 2019 роком обсяги збільшилися на 1 259%. Обсяги виробництва звичайного молока за перші п'ять місяців 2021 скоротилися на 5,2%.
Нагадаємо, також рослинні жири додають у масло, що порушує технологію його виробництва. Для економії коштів деякі виробники продають за ціною справжніх молочних продуктів ті, які виготовлені взагалі без молока.
Вона може вразити своїм зовнішнім виглядом, але не така страшна при зустрічі віч на віч, як може здатися спочатку, зазначають Патріоти України. . Велетенська акула посідає друге місце за чисельністю серед всіх акул світового океану. Ця водна істота др...
На тлі триваючої мобілізації в Україні дедалі більше громадян ставлять запитання: чи можна законно відмовитися від повістки? Постанова Кабміну №560 регламентує механізм дій територіальних центрів комплектування (ТЦК), поліції та прикордонників під час ...