Бережіться! Українців атакують у популярному серед військових месенджері - викрито нову шахрайську схему

Почастішали випадки, коли шахраї намагаються отримати доступ до конфіденційної інформації українських користувачів месенджера Signal, популярного серед військових та волонтерів. Вони надсилають їм повідомлення нібито від адміністрації застосунку, передають Патріоти України.

Як повідомили у Світовому конгресі українців, кіберзлочинці надсилають повідомлення нібито з акаунту сервісу підтримки Signal під назвою "Support Signal". Шахраї заявляють користувачу нібито про "некоректну активність, внаслідок якої була скоєна несанкціонована атака на месенджери, внаслідок якої зловмисник отримав доступ до його вмісту".

Аби попередити "витік даних" користувачу потрібно пройти "процедуру верифікації користувача". Та офіційні представники месенджера попередили, що такі повідомлення не є правдивими.

"Це не від Signal. Це невідомий номер, який надсилає вам шахрайство. Ви можете використовувати функцію Signal, щоб заблокувати такі ненавмисні повідомлення, які зʼявляються, коли ви відкриваєте чат", – йдеться в офіційному повідомленні команди Signal.

Якщо ви отримали подібне повідомлення, задля запобігання розповсюдження фейкових повідомлень оберіть функцію "Блокувати" та "Повідомити про спам і заблокувати". Також, коли вам надходить повідомлення від служби підтримки Signal, звертайте увагу на логотип адресата – він має на 100% відповідати офіційному зображенню компанії. Крім того, всі верифіковані акаунти (до яких належить і служба підтримки) мають поруч синю галочку.

"Ваша будівля злетить у повітря! Це не жарт! Час пішов!": Одесит "шантажував" ДТЕК, вимагаючи включити світло, і поплатився

неділя, 30 червень 2024, 18:30

Правоохоронці затримали безробітного одесита 1970 року народження. Чоловік писав компанії "ДТЕК Одеські електромережі", що її офіс замінований, передають Патріоти України. "Будівля ОЕМ ДТЕК замінована! Якщо протягом 15 хвилин електропостачання не буде ...

А ви це знали? Як у СРСР з‘явилися "неперспективні" села і чому їх так назвали

неділя, 30 червень 2024, 18:10

Влада СРСР ухвалювала чимало сумнівних рішень, які призводили до негативних наслідків. Одним із них став поділ невеликих населених пунктів на "перспективні" та неперспективні, передають Патріоти України. . Поняття "неперспективні" села з’явилося в еко...