Бережіться! Восени в Україні чекають схожий на коронавірус грип "Гонконг", - лікарка

Восени і взимку 2020-2021 років до пандемії коронавірусу в Україні може додатися новий вірус грипу, схожий на COVID-19. Вчені називають його "Гонконг". Він буде найстрашнішим із виявлених нещодавно штамів грипу, яких особливо варто побоюватися цього сезону. Про це в коментарі "КП" в Україні" розповіла вірусологиня, завідувачка відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Алла Мироненко, передають Патріоти України.

Зокрема, за даними ВООЗ, цьогоріч до складу протигрипозної вакцини вчені внесли чотири штами грипу:

  • вірус A/Guangdong-Maonan (H1N1);
  • вірус A/Hong Kong (H3N2);
  • вірус B/Washington (Victoria);
  • вірус B/Phuket (Yamagata).

Поки українські вірусологи не можуть сказати, чи збіжаться штами, що увійшли до складу вакцин, із тими, які циркулюватимуть у цьому епідемічному сезоні. Однак стверджують, що побоюватися варто саме вірусу A/Hong Kong (H3N2). "Гонконг" – це те, що ми чекаємо і чого боїмося", – підкреслила Мироненко.

Вона додала, що зараження вказаними вище штамами грипу часто призводить до проблем зі здоров'ям для людей похилого віку з хронічними хворобами. Наприклад, у таких пацієнтів боротьба з вірусом завжди є важкою і часто не обходиться без наслідків.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...