Допомоги й так вистачає на життя? Більшість українських біженців у Німеччині сидять без роботи: У чому причина

Більшість українських біженців у Німеччині досі не знайшли роботу. Як пише Bild, зараз у ФРН зареєстровано 1,1 млн біженців з України, з них 716 тис. працездатного віку - від 15 до 65 років. При цьому лише 113 тис. мають офіційну роботу із соцпакетом і ще 36 тис. частково зайняті, передають Патріоти України.

«Таким чином частка працюючих українців – 21% від працездатних і 13,5% від загальної кількості», – підсумовує видання. У коментарях Bild українські біженці називають різні причини свого безробіття. Деякі зазначають, що допомоги, які вони отримують від соціальної служби, «дуже хороші» і їх вистачає на життя.

Так, один із біженців обурився, що Німецький центр зайнятості пропонує лише «примітивну роботу з низькою зарплатою». «Скажу чесно: воно того не варте! У мене немає мотивації для цього. Бо якщо працювати в Amazon чи інших фірмах за 8-9 євро на годину, то доведеться самому платити за оренду, електрику та воду. Тоді залишається занадто мало порівняно з 563 євро допомоги, яку я отримую на руки», – заявив він.

Українські жінки, які самі виховують дітей, зазвичай або чекають, доки дитина виросте достатньо, щоб віддати її в дитсадок, або намагаються знайти роботу на півставки. Також багато хто вказує, що хоче спочатку вивчити німецьку мову.

«Я розумію, що думка суспільства і політиків у Німеччині змінилася і мені пора йти працювати. Але для цього мені потрібно спочатку по-справжньому вивчити німецьку. Поєднувати мовні курси та роботу складно», – зазначив ще один українець.

На Дніпропетровщині чоловік вдарив ножем співробітника ТЦК

субота, 18 травень 2024, 18:41

У місті Синельникове, що на Дніпропетровщині, чоловік із ножем на співробітника територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який роздавав повістки. Про це повідомляє офіційний Telegram-канал Сухопутних військ ЗС України, передають Па...

Важко усвідомити, що людство було спроможне на таке 5000 років тому: Британці зробили важливе відкриття щодо таємниці спорудження єгипетських пірамід

субота, 18 травень 2024, 18:17

Хоча фізичні механізми створення цих грандіозних пам'яток історії стають дедалі зрозуміліші, масштаби процесу не перестають дивувати дослідників, як і знання та майстерність прадавніх єгиптян. Ймовірно, стародавні єгиптяни могли використовувати водойму...