Бюджетно, смачно і без ГМО: В Ізраїлі створили м'ясо, що вирощується зі справжніх тваринних клітин, але коштує дешевше за курятину

Ізраїльський стартап «М'ясо майбутнього» (Future Meats) створив технологію, що дозволяє виростити штучну курячу грудку за ціною 1.7 долара. Це може допомогти вирішити продовольчу проблему у всьому світі.

Розробки «м'яса з пробірки» ведуться вже давно, проте основна проблема завжди полягала у вартості кінцевого продукту. Так, у 2013 році вартість бургера з котлетою зі штучно вирощеного м'яса склала б 330 000 доларів.

Стартап створив технологію, що дозволяє швидко та дешево виростити штучне м'ясо. Принцип технології полягає у поміщенні у спеціальні біореактори клітин, отриманих з м'язів тварин.

Стартап, що базується у місті Реховот в Ізраїлі, планує випустити свою продукцію на ринок уже у 2022 році. Поки що йдеться тільки про куряче м'ясо, при цьому ціна на нього буде значно нижчою від ціни на натуральну курятину. На сайті компанії стверджується, що це смачний, корисний та бюджетний продукт, що не містить ГМО.
Крім того, культивоване м'ясо чудово підійде для вегетаріанців, тому що його виробництво ніяк не шкодить тваринам: у лабораторії вирощують готовий продукт, а не тварин на забій. Ймовірно, що сподобається культивоване м'ясо і тим людям, які переймаються екологією. Компанія стверджує, що сучасне тваринництво використовує 80% придатних для життя земель та 30% запасів прісної води у світі, крім того, сприяє вирубці лісів. Культивоване м'ясо, навпаки, ніяк не шкодить навколишньому середовищу, а за своєю якістю не поступається натуральному. Фабрика культивованого м'яса відкрилася у Реховоті у червні.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...