Бюджетно, смачно і без ГМО: В Ізраїлі створили м'ясо, що вирощується зі справжніх тваринних клітин, але коштує дешевше за курятину

Ізраїльський стартап «М'ясо майбутнього» (Future Meats) створив технологію, що дозволяє виростити штучну курячу грудку за ціною 1.7 долара. Це може допомогти вирішити продовольчу проблему у всьому світі.

Розробки «м'яса з пробірки» ведуться вже давно, проте основна проблема завжди полягала у вартості кінцевого продукту. Так, у 2013 році вартість бургера з котлетою зі штучно вирощеного м'яса склала б 330 000 доларів.

Стартап створив технологію, що дозволяє швидко та дешево виростити штучне м'ясо. Принцип технології полягає у поміщенні у спеціальні біореактори клітин, отриманих з м'язів тварин.

Стартап, що базується у місті Реховот в Ізраїлі, планує випустити свою продукцію на ринок уже у 2022 році. Поки що йдеться тільки про куряче м'ясо, при цьому ціна на нього буде значно нижчою від ціни на натуральну курятину. На сайті компанії стверджується, що це смачний, корисний та бюджетний продукт, що не містить ГМО.
Крім того, культивоване м'ясо чудово підійде для вегетаріанців, тому що його виробництво ніяк не шкодить тваринам: у лабораторії вирощують готовий продукт, а не тварин на забій. Ймовірно, що сподобається культивоване м'ясо і тим людям, які переймаються екологією. Компанія стверджує, що сучасне тваринництво використовує 80% придатних для життя земель та 30% запасів прісної води у світі, крім того, сприяє вирубці лісів. Культивоване м'ясо, навпаки, ніяк не шкодить навколишньому середовищу, а за своєю якістю не поступається натуральному. Фабрика культивованого м'яса відкрилася у Реховоті у червні.

Обрали дуб як символ незламності: У "Лісах України" заявили, що висадили останнє, мільярдне, дерево за програмою Зеленського "Зелена країна" (фото)

вівторок, 18 листопад 2025, 21:53

Представники «Лісів України» заявили, що закінчили розпочату кілька років тому з ініціативи президента Володимира Зеленського програму Зелена країна — і висадили мільярд дерев. Про це повідомили 18 листопада у пресслужбі підприємства, передають Патріот...

Низька калорійність та легкість для метаболізму: Нутриціологи назвали найменш шкідливий напій серед алкоголю

вівторок, 18 листопад 2025, 21:14

Серед усіх алкогольних напоїв джин-тонік виявився найбільш «нешкідливим» для організму. Нутриціологи дійшли висновку, що цей коктейль є найкращим вибором завдяки своїй низькій калорійності та легкості метаболізму. Про це повідомило видання The Daily Ma...