
Ізраїльський стартап «М'ясо майбутнього» (Future Meats) створив технологію, що дозволяє виростити штучну курячу грудку за ціною 1.7 долара. Це може допомогти вирішити продовольчу проблему у всьому світі.
Розробки «м'яса з пробірки» ведуться вже давно, проте основна проблема завжди полягала у вартості кінцевого продукту. Так, у 2013 році вартість бургера з котлетою зі штучно вирощеного м'яса склала б 330 000 доларів.

Стартап створив технологію, що дозволяє швидко та дешево виростити штучне м'ясо. Принцип технології полягає у поміщенні у спеціальні біореактори клітин, отриманих з м'язів тварин.
Стартап, що базується у місті Реховот в Ізраїлі, планує випустити свою продукцію на ринок уже у 2022 році. Поки що йдеться тільки про куряче м'ясо, при цьому ціна на нього буде значно нижчою від ціни на натуральну курятину. На сайті компанії стверджується, що це смачний, корисний та бюджетний продукт, що не містить ГМО.
Крім того, культивоване м'ясо чудово підійде для вегетаріанців, тому що його виробництво ніяк не шкодить тваринам: у лабораторії вирощують готовий продукт, а не тварин на забій. Ймовірно, що сподобається культивоване м'ясо і тим людям, які переймаються екологією. Компанія стверджує, що сучасне тваринництво використовує 80% придатних для життя земель та 30% запасів прісної води у світі, крім того, сприяє вирубці лісів. Культивоване м'ясо, навпаки, ніяк не шкодить навколишньому середовищу, а за своєю якістю не поступається натуральному. Фабрика культивованого м'яса відкрилася у Реховоті у червні.
Підвищення температури, повені та посухи незабаром можуть поставити під загрозу природні джерела, які живлять відомі СПА-курорти Європи, передають Патріоти України. «Підвищення температури, повені та посуха можуть вплинути на точки виходу джерел і шви...
У столиці Естонії Таллінні з травня завершать співробітництво, в рамках якого компенсували витрати на житло і послуги перекладу для українських біженців, які отримали тимчасовий захист. Про це пише ERR, передають Патріоти України. Раніше українські біж...