"Благодійник і популяризатор української пісні": В аварії загинув народний артист України

У Закарпатській області сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій загинув народний артист України Богдан Сташків, а його дружина досі перебуває у тяжкому стані, за її життя борються медики. Про трагедію повідомила у понеділок, 7 жовтня, голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, передають Патріоти України.

Аварія трапилася близько 14:10 у Мукачівському районі неподалік села Нижні Ворота. За даними поліції, 67-річний водій BMW не вибрав безпечної швидкості, через що втратив керування, виїхав на узбіччя, і автомобіль перекинувся на дах.

У ДТП на Закарпатті, окрім народного артиста України Богдана Сташківа, загинув також 59-річний пасажир. 67-річна дружина Сташківа, яка теж перебувала в автомобілі, була госпіталізована.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Богдан Сташків народився на Рогатинщині в Івано-Франківській області. Тривалий час працював у Тисмениці, де очолював відділ культури.

Він гастролював країнами Європи, Канади та Сполучених Штатів Америки, популяризуючи українську пісню, додала Світлана Онищук. На початку 2000-х років співак заснував дитячий конкурс-фестиваль Захід-ХХІ століття і активно займався науковою діяльністю у галузі мистецтва та культури. Став також відомим благодійником, зокрема, збудував каплицю Спасіння Христового в Тисмениці та брав участь у будівництві й реставрації храмів на Прикарпатті. Крім того, він організовував благодійні концерти для військовослужбовців, хворих дітей та осіб з інвалідністю.

Залізним прутом і кулаками по голові: У мережу злили відео жорстокого поводження з дітьми в навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині

понеділок, 7 жовтень 2024, 23:41

На кадрах видно, як вихователька б’є дитину залізним прутом, а потім кулаками, зокрема по голові. За цим спостерігають інші вихованці закладу, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя" отримала відео жорстокого поводження з дітьми та засто...

Інститут нацпам’яті відреагував на звернення польки до Зеленського щодо ексгумації жертв Волинської трагедії

понеділок, 7 жовтень 2024, 22:30

Польський інститут національної пам’яті відповів на запит голови Товариства польсько-українського примирення Кароліни Романовської до президента України Володимира Зеленського щодо ексгумації жертв Волинської трагедії, передають Патріоти України. У лис...