Бог з нами: Сходження Благодатного вогню у Храмі Гробу Господнього, онлайн трансляція

За повір'ям, коли Бог відмовить у диві сходження небесного вогню свого патріарху Єрусалимському, дуже скоро настане Кінець світу

У Велику Суботу, 27 квітня, в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі як і щороку очікується сходження Благодатного вогню. Винос пасхального вогню символізує вихід з Гробу "Світу Істинного", тобто воскреслого Ісуса Христа, зазначають Патріоти України.

Сходження Благодатного Вогню вважається найбільшим дивом у християнському світі, яке відбувається раз на рік і є свідченням Божої любові до людини. Вважається, що вогонь з'являється з нізвідки, не обпалює рук.

Не тільки православні християни, але і представники різних конфесій із хвилюванням чекають на цю подію. Тому до Храму Гробу Господнього стікаються численні паломники, щоб вмитися його благодатним світлом і отримати Боже благословення.

Спікер ПЦУ Іван Сидор повідомив, що офіційна делегація Православної Церкви України вирушила до Єрусалиму за Благодатним вогнем, отримавши благословення від Митрополита Єпіфанія. У Великодню ніч вогонь буде доставлений до Києва в Свято-Михайлівський монастир.

14:33 Благодатний вогонь зійшов!

15:42 Офіційна делегація Православної Церкви України з духовенства і мирян за благословіннням Митрополита Епіфанія вперше в історії взяла участь у церемонії сходження Благодатного вогню в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі.

Момент того, як зійшов благодатний вогонь 27 квітня 2019 року

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...