Бояться навіть книг: На території Білорусі вилучають з продажу антиутопію "1984" Джорджа Орвелла

У Білорусі знімають з продажу роман-антиутопію "1984" Джорджа Орвелла про тоталітарну державу. Відповідний наказ про вилучення книги отримали видавці, повідомляє незалежне білоруське видання "Наша Ніва", передають Патріоти України.

"Зняти з продажу всі версії книги Орвелла Д. "1984". Про виконання буде повідомлено не пізніше 19 травня", – йдеться у наказі. Поки що білоруські книгарні ще продають даний роман англійського письменника.

Журналісти видання "Наша Ніва" заявили, що мають копію наказу про заборону продажу книги, але не публікують документ з міркувань безпеки людей, які його передали. "Наша Ніва" також не знає, скільки книгарень і видавництв отримали такий наказ.

"1984" – це роман Джорджа Орвелла, написаний у 1948 році. Характер книги антиутопічний, йдеться про засудження тоталітарних режимів. У Білорусі "1984" став лідером продажів у багатьох книгарнях й опинився на 4 місці в списку бестселерів у державній мережі "Белкнига".

"Рідкісний випадок для книги, яка вперше вийшла багато десятиліть тому. І відображення того, як люди сприймають процеси, що відбуваються в країні", – пише "Наша Ніва".

Журналісти видання пов’язують заборону на продаж книги із затриманням видавця Андрія Янушкевича, якого переслідує режим узурпатора лукашенка.

В антиутопії "1984" йдеться про вигадану тоталітарну державу Океанію, де суспільство живе суворо за наказами партії. Прототип Океанії - СРСР. Головний у державі - "Старший брат", а лозунги партії: "Війна – це мир, свобода – це рабство, незнання – це сила".

Події роману розгортаються навколо Вінстона Сміта, який не потрапив під пропаганду та бунтує проти партії. Сюжет "1984" немов описує сучасні Росію та Білорусь, на думку багатьох літераторів.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...