Брав участь у Антимайдані: Доцента, який здавав позиції ЗСУ, звільнять із харківського вишу

Максим Решетняк на Антимайдані у 2014-му. Фото: соцмережі.

Готується наказ про звільнення доцента кафедри фізики металів та напівпровідників НТУ "ХПІ" Максима Решетняка. Про це повідомили у пресслужбі НТУ "ХПІ", передають Патріоти України.

Тільки-но ректор підпише документ, його буде опубліковано на офіційному сайті вишу. Нагадаємо, 52-річний доцент кафедри фізики металів та напівпровідників НТУ "ХПІ" Максим Решетняк у травні 2022 року опублікував у російській соцмережі VK два пости. У першому, від 11 травня, він написав про місце дислокації бійців ЗСУ та додав до допису мапу з точними координатами. "Приблизно 30-40 нациків розмістилися з трьома гарматами артилерійськими в моєму районі", — написав доцент.

Наступного дня він опублікував ще один допис, у якому дуже журився з приводу того, що російська армія відступає від Харкова. Звільнення сіл на півночі області Решетняк назвав "жестом доброї волі" з боку Росії. У цьому пості він теж вказував місцерозташування українських військ, але вже без координат та мапи.

"Росіяни зробили жест доброї волі, відійшли від Харкова, а укри нагнітають обстановку, пруть до кордону. І місцеві жителі це підтверджують, люди з Циркунів говорили, що пройшла колона бронетехніки близько 50 одиниць, йдуть на Росію, пруть не дивлячись, навіть цивільні авто, які люди насилу зберегли від обстрілів, таранять не об'їжджаючи, горе-вояки. І я буду дуже радий, якщо ця інформація буде корисною для нашої спільної справи, а 50 шматків металобрухту потім стануть у нагоді нашим людям для відновлення своїх будинків!", — написав викладач.

Більше нічого він запостити не встиг, бо дописи були публічними і потрапили на очі правоохоронцям. Доцента затримали і судили за шпигунство та злочин проти основ національної безпеки. Ці злочини передбачають досить серйозне покарання — до 15 років ув'язнення. Але натомість викладач університету відбувся двома роками умовно. Київський районний суд зважив на те, що Решетняк визнав свою провину та уклав угоду з прокурором Василем Пановим.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...