Буданов розповів про небезпеку використання Telegram і Viber. Менеджмент Viber вже відреагував на заяву української розвідки

Український підприємець Ярослав Ажнюк поділився підсумками бесіди з головою ГУР. За його словами, той застеріг від використання популярних месенджерів.

У своєму акаунті в Twitter 6 квітня Ажнюк повідомив, що спілкувався з Будановим і Федоровим про ризики використання Viber і Telegram.

В особистій бесіді глава ГУР Кирило Буданов заявив, що «ключі від Telegram у ФСБ і тільки у неї». А Viber, за його словами, є застосунком, створеним для шпигунства, причому, для цього необов’язково вести в ньому листування.

Буданов повідомив Ажнюку, що це можна говорити публічно, а коли останній запитав, чому про це не говорять на державному рівні, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України відповів: «Говоріть».

За словами Ажнюка, глава Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров пообіцяв допомогти вивчити факти про зв’язки Telegram і Кремля.

Заяву Кирила Буданова прокоментував Офір Еял, генеральний директор Rakuten Viber:

«Rakuten Viber — міжнародна компанія, яка повністю належить японському технологічному гіганту Rakuten з 2014 року. Генеральний директор Rakuten Хіросі Мікітані продемонстрував неймовірну підтримку Україні, пожертвувавши 8,7 млн доларів одразу після того, як у лютому 2022 року почалася повномасштабна війна, і на додачу організував масштабну пожертву та відправлення 500 генераторів в Україну в грудні 2022 року.

Viber був створений чотирма ізраїльськими співзасновниками ще в 2012 році і не має жодного зв’язку з будь-яким урядом. Будь-яке протилежне твердження є хибним і необґрунтованим.

Чати та дзвінки в Rakuten Viber за замовчуванням захищені наскрізним шифруванням з 2016 року. Це означає, що ані треті особи, ані співробітники Viber не можуть перехопити та розшифрувати чати та дзвінки.

Ми будемо раді зустрітися з українськими офіційними особами, щоб детальніше розповісти про переваги безпеки та конфіденційності Viber».

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...