Будьте обережні! Популярну дієту пов'язали із ризиком смерті від серцево-судинних патологій

Інтервальне голодування за системою 16:8 підвищує ризик смерті на 91 відсоток. Як повідомляє видання Metro, фахівці Американської кардіологічної асоціації заявили, що інтервальне голодування за системою 16:8 пов'язане з підвищеним ризиком погіршення стану здоров'я внаслідок розвитку хвороб серця та судин, передають Патріоти України.

Лікарі кардіологічної асоціації провели аналіз медичних даних 20 тисяч американців і з'ясували, що популярна дієта, що обмежує час їди вісьма годинами, підвищує ризик смерті від серцево-судинних патологій на 91 відсоток. При цьому у людей, які харчуються в період більш як вісім, але менш ніж десять годин на добу, ризик смерті від подібних патологій знижується до 66 відсотків.

Фахівці відзначили, що інтервальне голодування за системою 16:8 дуже популярне, зокрема серед знаменитостей, включаючи Дженніфер Еністон, Дженніфер Лопес і Хайді Клум. Згідно з численними дослідженнями, у короткостроковій перспективі подібна дієта допомагає скинути вагу, знизити артеріальний тиск, рівень цукру та холестерину в крові, проте її довгострокові наслідки вивчені мало.

Кардіолог та один з авторів дослідження Віктор Венце Чжун заявив, що, попри потенційні переваги інтервального голодування за системою 16:8, оптимальним для здоров'я діапазоном їди є 12-16 годин на день. Особливо важливо усвідомити цей зв'язок пацієнтам з діагностованими серцево-судинними захворюваннями або раком.

"Створюймо нову й набагато кращу Україну!": На Донеччині ймовірно загинув 20-річний військовий, чий заповіт цитував Зеленський

неділя, 3 серпень 2025, 15:27

Рідні українського захисника Максима Нагорного, чий лист-заповіт президент України Володимир Зеленський цитував під час виступу в парламенті у 2023 році, заявили про його ймовірну загибель. Відповідні дописи опублікували сьогодні, 3 серпня, у своїх соц...

Можна знайти навіть у випічці: Експерти назвали, до яких продуктів найчастіше додають клей

неділя, 3 серпень 2025, 14:59

Асортимент їжі на полицях супермаркетів вражає різноманіттям — аж голова йде обертом. Та за яскравою упаковкою нерідко ховаються продукти, які можуть викликати занепокоєння. Раніше ми вже попереджали, які страви не варто вживати у спеку. Тепер же зверт...