Будьте обережні! Популярну дієту пов'язали із ризиком смерті від серцево-судинних патологій

Інтервальне голодування за системою 16:8 підвищує ризик смерті на 91 відсоток. Як повідомляє видання Metro, фахівці Американської кардіологічної асоціації заявили, що інтервальне голодування за системою 16:8 пов'язане з підвищеним ризиком погіршення стану здоров'я внаслідок розвитку хвороб серця та судин, передають Патріоти України.

Лікарі кардіологічної асоціації провели аналіз медичних даних 20 тисяч американців і з'ясували, що популярна дієта, що обмежує час їди вісьма годинами, підвищує ризик смерті від серцево-судинних патологій на 91 відсоток. При цьому у людей, які харчуються в період більш як вісім, але менш ніж десять годин на добу, ризик смерті від подібних патологій знижується до 66 відсотків.

Фахівці відзначили, що інтервальне голодування за системою 16:8 дуже популярне, зокрема серед знаменитостей, включаючи Дженніфер Еністон, Дженніфер Лопес і Хайді Клум. Згідно з численними дослідженнями, у короткостроковій перспективі подібна дієта допомагає скинути вагу, знизити артеріальний тиск, рівень цукру та холестерину в крові, проте її довгострокові наслідки вивчені мало.

Кардіолог та один з авторів дослідження Віктор Венце Чжун заявив, що, попри потенційні переваги інтервального голодування за системою 16:8, оптимальним для здоров'я діапазоном їди є 12-16 годин на день. Особливо важливо усвідомити цей зв'язок пацієнтам з діагностованими серцево-судинними захворюваннями або раком.

Дуже бояться "бавовни"? Росіяни відмовляються їхати в Крим на відпочинок навіть по безкоштовним путівкам

четвер, 9 травень 2024, 6:37

Перед початком курортного сезону 2024 року російські відпочиваючі відмовляються відвідувати санаторії Криму навіть за умови безкоштовних путівок. Ймовірно, росіяни бояться "бавовни" на півострові. Як повідомляє "Крим.Реалії", через низьку відвідуваніст...

Українські магазини завалили сиром із Європи - місцеві виробники на межі

четвер, 9 травень 2024, 6:30

Україна продовжує нарощувати закупівлю закордонних сирів. Вже третина цього продукту на полицях українських магазинів - імпорт. Така ситуація б'є по українських виробниках, які не можуть конкурувати з європейцями через високу вартість виробництва. Якщо...