​"Будуть віджимати машини на блокпостах, а сусіди сидітимуть під нічним домашнім арештом":  Казанський порадив прихильникам "ДНР" в Одесі поїхати в Горлівку або в Алчевськ (відео)

Український журналіст і представник у Тристоронній контактній групі Денис Казанський вважає, що люди, які 9 травня в Одесі кричали гасла на підтримку терористів “ДНР”, кликали незаконні формування у своє місто. Про це журналіст розповів в відеозверненні на своєму ютуб-каналі, передають Патріоти України.

Казанський уточнив, що таким чином мітингувальники в Одесі підтримують ту ситуацію, яка сьогодні склалася на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

“Коли робітники заводів і шахт по півроку сидять без зарплати, знищення підприємств, комендантська година і репресії, захоплення чужого майна, зарплати в 7 тисяч рублів”, – уточнив він.

На думку журналіста, люди, які підтримують такий розклад речей, бажають своєму місту Одесі і своїм сусідам точно того ж, що зараз відбувається в окупованому Донецьку і Луганську.

Казанський підкреслив, що такі люди є в першу чергу навіть не ворогами України (чому вони були б раді), а ворогами конкретно свого рідного міста і своїх земляків. Адже якщо вони коли-небудь прийдуть до влади, то постраждають від цього не Полтава чи Тернопіль, а саме Одеса. “У їхніх сусідів будуть віджимати машини на блокпостах, це у їхніх сусідів знеціняться квартири, у їхніх сусідів не буде роботи, їхні сусіди сидітимуть під нічним домашнім арештом через комендантську годину”, – пояснив журналіст.

У той же час він зазначив, що ніхто з цих людей не хоче на ділі підтвердити свої слова і поїхати жити на тимчасово окуповані території Донбасу. При цьому їм слід було б довести свої переваги своїми діями-поїхати в Горлівку або в Алчевськ, влаштуватися там працювати на завод, де вже кілька місяців не платять зарплату.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...