"Будинок хочу купити. Нормально тут заробляти, краще, ніж у Польщі": Українці активно влаштовуються на літні підробітки

На які вакансії шукають працівників і де стало заробляти краще ніж у Польщі.

Настав час для сезонних підробітків. Роботодавці шукають сумлінних, досвідчених і тих, кому за 40. Крім зарплати в 10-12 тис. гривень, обіцяють проживання та харчування. Новини "Сьогодні", де і які вакансії доступні., передають Патріоти України

28-річний тракторист Олександр Дмитров на літніх сезонних заробітках отримує по 300-400 гривень за годину роботи. Зараз він працює в Томилівці Київської області.

"Сестрі робили операцію, потрібні були гроші терміново. Потім телефон собі купив, зараз будинок хочу купити. Нормально тут заробляти, краще, ніж в Польщі", – розповідає Олександр.

Як уточнює 52-річна працівниця Алла, кожен отримує стільки, наскільки напрацьовує. Жінка вже третє літо поспіль збирає полуницю на фермі. Сюди її направили з центру зайнятості, тому що взимку Алла сидить без роботи.

Вікових обмежень для працівників майже немає. Люди старшого віку – найцінніші працівники, запевняє директор фермерського господарства Сергій Вахній.

"П'ять гривень – корзинка зібраної полуниці на 800 грамів. Молодь збирає від 20 до 50 таких, дорослі – від 50 до 150. Середня плата – 500 гривень", – говорить Сергій.

У сільській місцевості робочі руки теж затребувані, а як бонус співробітників ще й годують.

Але гнатися за великими сумами кадровики все ж не радять. Кажуть: краще вибрати менші гроші, але з офіційним працевлаштуванням. Інакше є ризик залишитися і зовсім без оплати.

Для тих, кому не до вподоби працювати на землі, є гарячі вакансії покоївок, адміністраторів, фасувальників. Оплата або позмінна, або помісячна. У цій сфері заробіток стартує від 5-8 тисяч гривень.

"Якщо ви працюєте на південному узбережжі, більшість роботодавців пропонують деяку ночівлю і харчування, якщо це якась база. Тому, якщо пишуть 8-10 тисяч гривень, то це, можливо, неповний місяць. Потрібно дивитися. Тому що якщо там, наприклад, "два на два" і зміни по 12 годин, то вже не так погано виходить", – розповідає спеціалістка з працевлаштування Тетяна Пашкіна.

А очолюють рейтинг вакансії так званої "торгівлі на піску" – продавці квасу, морозива, кукурудзи і пиріжків. Їхній заробіток, зазвичай, формується на відсотках від проданого. Також на літо часто шукають промоутерів, операторів і кур'єрів.

Джерело: Сьогодні

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....