"Пиляють" гроші як зазвичай: На Прикарпатті розгорається скандал навколо компенсації для постраждалих від повені

На оселі, які пошкоджені, виділяють по 20 тисяч гривень.

Скандал із компенсаціями після повені виник на Прикарпатті. Потерпілі скаржаться, що гроші розподілили несправедливо. Із 480 мільйонів гривень, які держава виділила області на ліквідацію наслідків стихії, майже половина піде на компенсації. Останній термін подачі документів спливає сьогодні, але жителі рішенням комісій незадоволені, повідомляють Патріоти України.

Одним із населених пунктів, що найбільше постраждали під час повені, є місто Галич. У цьому райцентрі вода з Дністра затопила майже 600 обійсть. Але тільки 129 з них міська рада визначила такими, що потребують компенсації. Та й переважну більшість потерпілих занесли до третьої, найнижчої категорії. Загалом постраждалі оселі розділили на три категорії. Ті, що повністю зруйновані, - 300 тисяч грн компенсації. Ті, що потребують капітального ремонту, - 50 тисяч.
На оселі, які пошкоджені, виділяють по 20 тисяч. Саме таку суму і мають отримати більшість галичан. Люди кажуть - цього дуже мало. Адже вода у хатах стояла у багатьох по коліно, подекуди аж по вікна. Стелі, підлогу треба відновлювати, меблі та техніку купувати нові.
Збитки ще у перші дні, як вода спала, оцінювали депутатські комісії. Журналісти спілкувалися з членами комісій, вони тоді не приховували - документують поспіхом. Адже тоді ще ніхто не знав, чи напевно будуть компенсації людям. Тож тепер потерпілі вимагають, аби оселі обстежили повторні комісії фахівців, аби ретельно оцінили збитки. Але у міськраді кажуть що не встигають формувати нові комісії. Тож скандал з виплатами набирає обертів. І коли повторна комісія обстежить усі постраждалі оселі, поки достеменно невідомо.
Джерело: ТСН.ua

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...